Назначават медиатори, които да търсят безработни

  • 05 февруари 2015 13:48

  • 1686
  • 3
Назначават медиатори, които да търсят безработни
©

На пресконференция в Министерството на труда и социалната политика Елка Димитрова, директор на Дирекция „Политика на пазар на труда и трудова мобилност", обясни, че ще бъдат назначавани медиатори, които да търсят безработни, предаде репортер на novini.bg.

Очаква се да бъдат назначени около 100 младежи, които да са връзка между неактивните безработни младежи, бюрата по труда и частните трудови посредници. Идеята на МТСП е да се контактува с младите, да бъдат информирани, че могат да се регистрират в бюрата по труда, да им се каже как да си търсят работа. Искаме от кметовете да съдействат за отпускане на помещения, където да се срещат тези млади хора.

Искаме да тестваме тази форма, има възможности и европейски средства, за да можем да стигнем до тези млади хора. Ние сме с голям брой неактивни младежи, на второ място след Италия сме сред членките на ЕС, изтъкна директорката.

Припомняме, преди дни стана ясно, че от социалното ведомство смятат да въведат иновативна идея - специални екипи, които да издирват безработни младежи и да ги карат да се регистрират в бюрата по труда.

Тези екипи ще се финансират не от Националния план за заетост, а от еврофондовете по Програмата за младежка заетост. Планира се 100 млади безработни да бъдат назначени на специални позиции към общините.

Тяхната задача ще е да ходят по местата, където се събират техни връстници и да ги мотивират да се регистрират като безработни. Ще обикалят паркове, кафенета, клубове, обясни Димитрова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1686 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.02.06 | 09:15

3
По-глупава идея за харчене на пари не бях чувал.Да назначим безработни да търсят други безработни.Е на това му се вика да усвоим парите.Успех.

2015.02.05 | 19:01

2
тъпанарщини
Георгиева

2015.02.05 | 19:01

1
Пак трохи и бюджетни закачалки.. Създайте заводи за безработните да произвеждат, не от бюджета готовите пари от работещите да се изплащат...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини