Нивото на Тунджа в Елхово започна да спада

  • 05 февруари 2015 10:03

  • 848
  • 0
Нивото на Тунджа в Елхово започна да спада
©

Нивото на река Тунджа в Елхово през тази нощ спадна с 8 сантиметра и в 9.00 часа е 404 сантиметра, при критични за града 395 сантиметра. Вчера към обяд бе отбелязана максимална височина на водния стълб от 415 сантиметра. Това съобщи за БТА дежурният към общинския съвет.

От началото на седмицата нивото на реката се покачваше с около един сантиметър на час, а от вчера спада със същия темп.  Според специалисти от "Пожарна безопасност и защита на населението" тази тенденция ще се запази, тъй като в Ямбол  реката вече е спаднала с повече от половин метър. Това показвало, че високите води са в резултат от падналите обилни  валежи, а не от изпуснати язовири, както бе при наводнението през декември.

Досега в Елхово и района не е допуснато прекъсване на електрозахранването и водоснабдяването. Пожарникарите ще изчакат реката да се прибере в коритото си, за да започнат изпомпването на водата от залетите приземни етажи, дворове и ниските  участъци в града.

Под вода остават части от животинския пазар, градския парк и спортния комплекс, както и десетки хиляди декара посеви.

Затворен за движение е пътят между Елхово и село Трънково. Учениците от селото са превозвани до града по обиколни пътища.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини