67 лични асистенти започват работа в Община Свищов

  • 04 февруари 2015 20:00

  • 1325
  • 0
67 лични асистенти започват работа в Община Свищов
©

67 лични асистенти започват работа на територията на Община Свищов. Това съобщи Анелия Димитрова, ръководител на общинската служба „Социални дейности”, цитирана от пресцентъра на местната администрация.

Хората ще помагат на близо 80 души с увреждания, които работеха до края на 2014 година по програмата „Подкрепа за достоен живот”.

Близо 100 хил. лв. от еврофондовете получи Общината по проекта, който осигури помощ на хората с увреждания. Повторното назначаване на асистентите става възможно след постановление на Министерски съвет от средата на месец януари. Трудовите им договори ще бъдат до края на месец март.

От Министерството на труда и социалната политика има уверение, че са осигурени 15 млн. лв. за всички лични асистенти в страната. Средствата са осигурени от Републиканския бюджет и трябва да осигурят заетост на асистентите до стартиране на новия програмен период.

Анелия Димитрова съобщи, че в община Свищов няма хора с физически увреждания, които са останали без помощ след приключването на програмата в края на м.г. В повечето случаи лични асистенти са роднини на потребителите и те не са преставали да им помагат.

Последвайте канала на

1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини