Плевнелиев: Всеки инвеститор е важен, защото е част от пътя, по който сме поели

  • 04 февруари 2015 18:43

  • 1096
  • 5
Плевнелиев: Всеки инвеститор е важен, защото е част от пътя, по който сме поели
© Булфото (архив)

Всеки инвеститор ни е важен – както малкият, така и големият, защото е част от пътя, по който сме поели.

Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на деветата церемония по връчването на годишните награди на Българската агенция за инвестиции „Инвеститор на годината“ за 2014 година, цитиран от „Фокус“.

Държавният глава връчи наградата на победителя в категория „Инвеститор на годината“ на „Девня Цимент“ АД.

„Няма нищо случайно в това, че на тази церемония присъстват толкова много министри, политици, народни представители и посланици на различни държави у нас“, продължи президентът.
„Не е случайно, защото политиците в България си дават сметка кой плаща данъци, кой създава работни места и перспектива за държавата ни. Това са инвеститорите и предприемачите у нас“, посочи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Той обясни, че инвеститорите създават човешка перспектива и работни места. „Ние сме част от вашето голямо семейство, отдадени на амбицията да се развиваме бързо, с ясни приоритети и цели за постигане до 2020 година. Те са плод на пет правителства. Можем да обещаем, че ще получите както европейската подкрепа, така и национална. За мен е огромна чест да бъда с вас тук тази вечер“, допълни Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Държавният глава обясни, че в България се сторят пречиствателни станции, пътища, иновационни екосистеми, както и над 27 нови индустриални зони в страната. „Списъкът е много дълъг“, допълни Плевнелиев.

Последвайте канала на

1096 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.02.05 | 10:35

5
Нека дефинираме "чужд инвеститор",това е "фирмаджия" от друга държава,който идва с ясната цел да не плаща заплати,да укрива данъци,чийто инвестиций пълнят партийните каси.България се напълни с такива "инвеститори",НЕ БЛАГОДАРЯ!!!

2015.02.05 | 08:01

4
Така лиииии? Защо тогава с такива кански мъки изгонихте Росатом? Ами Газпром? Или не, по-важни са турските и германски "инвститори", които "инвестират" няколко десетки хиляди евро, а после изнасят милиони зад граница?

2015.02.05 | 08:01

3
инвеститорите са крадци

2015.02.05 | 00:17

2
Devnia-ciment e filial na turska firma sadena v Turcia,che cimenta pridizvikva rak v horata !!! Strashen investitor !Zaebi..

2015.02.05 | 00:17

1
Откакто това леке е президент инвестициите са спаднали 50 пъти,а мафиите по света се занимават главно с пътища и магистрали и подобни проекти

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини