Българин, арестуван в Кувейт, моли за помощ

  • 04 февруари 2015 10:23

  • 2418
  • 2
Българин, арестуван в Кувейт, моли за помощ
©

Варненецът Асен Кузев, арестуван преди година на кувейтско летище за източване на кредитни карти, моли за помощ във Фейсбук, пише "Черно море".

Той е писал писма до всички институции в България, включително и до министър-председателя, но родната му държава сякаш го е забравила. Той е лежал в кувейтски затвор, в момента е под домашен арест. Голямата му молба е българските институции да се заинтересуват от неговия случай.

Асен Кузев отлита с баба си през март м.г. за Кувейт на гости при майка си, която е омъжена за жител на арабската държава. Задържан е още на летището. Варненецът е обвинен за източване на над 100 кредитни карти в съучастие с още няколко българи. Престъплението било извършено през март миналата година. Времето съвпада с друг негов престой там, но денят съвпада и с отлитането му за България.

Неговите близки твърдят, че отправените обвинения са скалъпени. „Представят като доказателство някаква снимка в гръб на човек, който стои пред банкомат и поставя някакво устройство за сканиране на данни. Това обаче не е Асен Кузев”, твърди неговата братовчедка Магдалена Михайлова.

Местните власти разполагали също със свидетелски показания на друг задържан българин. Кузев ще стои под домашен арест, докато не се изяснят доказателствата дали е виновен, или не.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2418 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
pretoria

2015.02.05 | 02:16

2
Mango djorevec gepard s zeleni djorevski ochi,tarikat no ne tam.Prosto gi zalaviat i pandiz....topal i slanchev#

2015.02.05 | 02:15

1
Каквото си е дробил, това да си го сърба.

Добави коментар

Водещи новини