МЗ следи ситуацията в наводнените райони

  • 03 февруари 2015 12:02

  • 1484
  • 1
МЗ следи ситуацията в наводнените райони
© Булфото

Министерство на здравеопазването следи ситуацията в наводнените райони, съобщиха от ведомството.

От Центровете за спешна медицинска помощ в засегнатите области към Министерство на здравеопазването не е подадена информация за необслужени адреси и непроходими за екипите пътища. Регионалната здравна инспекция в Бургас и тази в Шумен не съобщават за затруднения, свързани с организацията на структурите си и с контрола на общественото здраве. Във Варна е получен сигнал за залети помпени станции в района на Аксаково.

В Добрич започва евакуация на жителите на село Одринци, тъй като има риск от преливане на язовир Одринци. Населението ще бъде изведено в специализирани места за настаняване при бедствени ситуации. Двама инвалидизирани възрастни ще бъдат настанени в болницата в града. Има наводнени помпени станции в районите на Момчилград и Свиленград, както и за залято складово помещение за храни в Психиатричната болница.

Министерство на здравеопазването е разпоредило в засегнатите райони мерки за засилен контрол на водоизточниците, водоснабдителните обекти и съоръженията, предназначени за питейно-битово водоснабдяване, учестен контрол на качеството на питейната вода в населените места.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.03 | 13:14

1
GERB=YBIIIIIICIIIIIII

Добави коментар

Водещи новини