Павлова за санирането: Най-бързите печелят

  • 03 февруари 2015 07:43

  • 2628
  • 10
Павлова за санирането: Най-бързите печелят
©

Даваме приоритети, когато трябва да се избира между няколко сгради първо да се санират най-старите. Понеже стартираме с един милиард, който е недостатъчен за всички, затова сме дали възможност с предимство. Това коментира регионалният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в сутрешния блок на БТВ.

Не може да се каже с точност колко сгради ще бъдат санирани. Затова е важно колкото се може повече да направим, докато има финансиране.

Няма проблем с критериите и програмата е максимално справедлива, увери Павлова. Тя отрече да има подбор на общините по партиен признак. Панелните блокове са най-много в големите градове и за да няма дискриминация, даваме равен шанс на всички. Дали сме такъв шанс, че независимо от коя политическа сила се управлява дадена община, също да се възползват от програмата. Въпросът е кой ще е най-бърз. Определящо ще бъде желанието на собствениците и бързината, с която създадат сдружения, посъветва регионалният министър.

Това е солидарна система и е важно всички да сме такива. Има възможност догодина към този фонд за санирането да се добавят още 300 милиона.

Фирмите, които ще изготвят санирането ще бъдат различни в зависимост от най-изгодната предложена цена. Инженерингът и строителството ще се извършват отделно. Няма да се развалят направени санировки, единствено ще се уеднакви цвета. Остъклените тераси няма да се бутат, единствено ще се поднови дограмата, ако не се нарушава конструкцията на сградата.

По повод природното бедствие, което ни сполетя в последните дни, Павлова посочи, че в момента най-критично е положението в района на Елхово. Там е започнала евакуация на жителите на село Величково. Павлова увери, че се е избегнало заливане на къщите през нощта, благодарение на бързите действия на кризисния щаб. За съжаление около 10:00 ч. се очаква увеличаване на водното ниво, заради изпускането на язовира, не е изключено да има наводнение. Министър Павлова отбеляза, че промените в климата се отразяват и у нас, както и в цяла Европа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2628 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2015.02.03 | 18:33

10
Балъците да бързат !Няма нищо безплатно на този свят - нищо !!!

2015.02.03 | 18:32

9
Аз на оная си работа вече не вярвам, а какво остана на вас, след всичките беди които навлякахте на собствения си народ!

2015.02.03 | 18:32

8
А може ли да се каже колко пари е предвидено да се гепат?
данъкоплатец

2015.02.03 | 18:32

7
Ти няма за къде да бързаш. Ти от всичко печелиш - Магистрали, саниране, туй онуй. ...или да ти спрем и на теб печалбите с една ОСТАВКА.
Бойко Борисов е УНИКАЛЕН педераст!

2015.02.03 | 14:59

6
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!
567

2015.02.03 | 14:59

5
Абе май май ще има далаверка и ваши фирми ще спечелят

2015.02.03 | 14:59

4
nova izlociq,novi uluci,novi shtangove ,kozmeti4en remont na pokrivite i nova dograma.No kradcite ot GERB ne kazvat 4e sledvahstat godina danaka na jilishteto shte e dvoen !!!! ska4a dana4nata ocenka na imota .MRASNITE KRADCI OT GERB SHTE NI CAKAT S DANACI S godini .PO GOLEMI KRADCI OT GERB NQMA

2015.02.03 | 14:59

3
Не се оравдавайте, всички знаем как ще стане. БАНДЮГИ.

2015.02.03 | 14:59

2
Преди крадяхме по апартамент два, сега искаме блокове и кооперации ,а от другата години по цели квартали . Ха да вие честита новата идея ,другари
:)

2015.02.03 | 14:59

1
Лиленце, подлъгвате най-глупавите, за да подлъжат те и останалите, ама няма да стане. Сдруженията не са необходими и няма да станат. Сдруженията показват, че сте замислили кражба на апартаменти.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини