Задържаха двама при опит да измамят с 2000 лв. старец

  • 02 февруари 2015 12:47

  • 1482
  • 0
Задържаха двама при опит да измамят с 2000 лв. старец
©

Полицията е задържала 41-годишен мъж и 28-годишна жена от Павликени при опит да измамят с две хиляди лева 85-годишен тревненец. Това съобщиха днес от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Габрово.

Опитът за измама станал на 31 януари следобед. Тогава 85-годишен мъж се обадил в тревненското районно полицейско управление, че е получил съмнително телефонно обаждане, при което му поискали 2 хиляди лева, за му бъде доставена колетна пратка от куриер. Полицията обградила района и около железопътната гара в Трявна мнимият куриер бил заловен. Мъжът от Павликени бил осъждан многократно за кражби и за измами, наред с това нямал редовни документи за управление на автомобила, с който двамата с жената се придвижвали. Предполага се, че задържаните са извършвали измами и в други региони и разследването на престъпната им дейност продължава.

От полицията посочиха, че за последните десет дни това е третият случай на установяване на извършители на телефонни измами на възрастни хора в Габровска област. През този период са били задържани 41-годишен мъж от Плевен, който поискал 20 хиляди лева от 95-годишен габровец и 60-годишен мъж от Бургас, успял да измами с хиляда лева 82-годишна тревненка.

Сценариите на измамниците са били катастрофа с пострадал, болнично лечение на близък или получаване на колет от чужбина по куриер. От полицията отново припомниха, че единственият начин да бъдат установени и задържани извършителите на телефонните измами, е при получаване на съмнително обаждане възрастните хора да се свържат с близките си и да подадат сигнал в полицията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини