Борисов: Европа трябва да поощрява страни като България

  • 12 октомври 2011 14:30

  • 908
  • 2
Борисов: Европа трябва да поощрява страни като България
©

Шенген, Дунавската стратегия, както и изграждането на инфраструктурни обекти по поречието на река Дунав са част от темите, които обсъждат представители на правителствата на България и Румъния в Букурещ.

Там се провежда съвместно заседание на двата кабинета, предаде БНР. Според премиера на северната ни съседка Емил Бок директната среща между министрите ще бъде полезна при обсъждането на общите теми. Имаме много добри взаимоотношение и на политическо, и на регионално ниво. Доказателство за това е организираното днес първо съвместно заседание, каза Бок.


От своя страна Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отчете успехите на България и Румъния както по отношение на финансовата дисциплина, така и за Шенген. Премиерът каза, че Европа трябва да поощрява страни като нас и че ако надуем бюджетните дефицити, ще изправим на крака дори футболните си отбори. Аз се надявам Европа да стимулира такива държави, които са дисциплинирани. Дори с колегата Бок се шегувахме, че ако българският и румънският национален отбор по футбол не върви много добри. Аз му казах, че те лесно могат да се оправят, ако вдигнем бюджетните дефицити такива, каквито са в държавите Италия, Испания, Португалия, Англия. Така че намерихме и обща, една доста сериозна връзка с големите бюджетни дефицити, дълга и футболните първенства, заяви българският министър-председател. Убеден съм, че и в сферата на отбраната - това, което подписваме днес - съвместно да охраняваме границите си, и в сферата на външната политика, на социалните грижи ще бъдат отворени за работа, и интерколекторните връзки между България и Румъния и много-много други задачи, които досега министрите в двустранните срещи, които имаха, решават или продължават да решават.

Последвайте канала на

Десислава Станева
908 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kiss

2011.10.13 | 23:31

2
Boko na 31-vi shte te pozdravia s Imennia ti Den : Halloween
АБВ

2011.10.13 | 10:13

1
?!?!?!?!??!?!?!?!??!?!?!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини