Оставиха за постоянно в ареста задържаните при операция "Глас"

  • 12 октомври 2011 10:23

  • 2536
  • 0
Оставиха за постоянно в ареста задържаните при операция "Глас"
© Булфото

Пловдивският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение, взети от окръжните магистрати на осем от задържаните при операция „Глас".

В ареста остават братята Асен и брат му Константин Ватралеви, Любен Пенев, Григор Гърчев и Живко Михайлов, известните пловдивски бизнесмени  Ангел Кьосев и Димитър Харбалиев, предаде Дарик.  Мотивите на съда са, че те могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Под домашен арест остава счетоводителката Сийка Дякова и един от мъжете, който имал тежки сърдечни проблеми.

Общо 20 души бяха задържани при операцията на служители на ГДБОП и сектор „Противодействие на икономическата престъпност" при МВР-Пловдив. Групите са следени четири месеца. Голям брой фирми са участвали в схемата. ДДС-то от автомобилите е било внасяно от фирми, които предлагат телфонин услуги. Това е ставало чрез ваучери за разговори в чужбина от фирма, регистрирана на Вирджинските острови. Ангел Кьосев е бивш футболист от няколко години се занимава с търговия с луксозни автомобили.

На задържаните са им повдигнати обвинения за участие в престъпна група и за укриване на данъци в особено големи размери - 1,7 милиона лева.

Определението Пловдивския Апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини