Миков: Кабинетът няма посока, тласка ни в спирала на бедност

  • 23 януари 2015 11:56

  • 2588
  • 19
Миков: Кабинетът няма посока, тласка ни в спирала на бедност
© Булфото

Тези дни Европейската банка за възстановяване и развитие снижи прогнозата си за България до притеснителни стойности. Ръстът в икономиката през 2015 г. се очаква да е най-слабият през последните три години, заяви в прочетена от парламентарната трибуна декларация председателят на ПГ на "БСП лява България" Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Макроикономическите показатели разкриват безизходицата на правителството да даде насока за развитие на страната. Причината за тази тенденция не може да бъде само КТБ. Няма обосновка за нарастването на държавния дълг. Ако се усвояват огромните заеми, които ще задължат децата ни с 1,5 млрд. лв. годишно, защо трябва да зазмразяваме социалните плащания? Не обрича ли това страната ни на спирала на бедност? Кой има нужда от тези самоцелни макроикономически упражнения, на гърба на българския народ? Потупванията по рамото от европейски ръководители не могат да бъдат оправдание за тази макроикономическа политика. Същите тези европейски политики залагат съвсем други показатели за развитие на техните икономики, в интерес на гражданите на страните си.

Лидерът на БСП заяви, че правителството ще бъде запомнено със спирането на трите структуроопределящи проекта за България.

На фона на всички тези тревожни факти наблюдаваме безсилие на едно дясно правителство да осмисли своето съществуване, да остане на власт, подчерта Миков.

Това правителство няма посока. То не може да даде на България нужната икономическа и социална политика. И министър-председателят очевидно не може да поеме отговорността, а се крие зад гърба на един или друг министър. Икономическото развитие е важно за България – без него не може да се развива и социалната държава. Настояваме икономическото развитие да бъде първостепенно за страната ни – с реални мерки, а не с пиар акции, заявърши Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2588 19

Коментари 19

Добави коментар

2015.01.24 | 10:44

19
На всички писачи: насоката я задаваха и я задават празните ви, глупави и прости балкански черепни кутии. От столетия. Некадърници ste.

2015.01.24 | 10:44

18
boiko kurweto nalapa xyq na dogan i ot lakomiq go glutna-----pomooo6t-lineikaaaaaaaa
Гошо

2015.01.24 | 10:44

17
Хайде, бе, тъкмо вие ли. Едно нещо извън съсипиите не направихте.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.01.23 | 21:50

4
ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ АТАКА Е ПРОЕКТ НА ДПС Ако не вярвате потърсете в Google \'\'До г-н Председателя на ЦС на ДПС гр. София ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. /ПЕЧАТ/ С уважение: /А. Емин/ 27.04.2005 г. гр. София\'\' ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Извод: АТАКА е проект на ДПС и Доган. Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на \"Атака\" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин ( Бог да го прости) , за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Не гласувайте за АТАКА или ДПС БЪЛГАРИ, ако не искате вийна в България, в която \'\'братска Русия\'\' отново да се яви като спасител, ДА ПАЗИ БОГ!!! Събуди се Българино!
111

2015.01.24 | 10:44

16
Ти продължаваш да доказваш че си проект на пияна свиня и друсана кокошка.
зевзек

2015.01.24 | 10:40

13
Вии пък много добре я зададохте посоката,заради вас стана още по-голям батак,излизане ще има когато няма избори и се работи на нон стоп,всички много се страхувате в последно време сигурно вече се досещате какво ви очаква затова се размърдахте .Най-доброто средство да прикриеш некадърността си е като нападаш.Обаче и това не ви се получава ,защото няма на какво да се опрете,опорните точки избледняха.
Филип Пешев

2015.01.24 | 10:43

15
Опорните точки във вид на руски пари - неутешимо избледняват !
Правец

2015.01.24 | 10:42

14
Ох,Миков стига вече с тия глупости опорни точки,спирали ,буфери и т.п.Направо не се търпите вече. Какво са ви виновни сегашните,нали видяхме какво струвате и вие.Все тая ,ами работете бе хора работете сериозно и отговорно да се види резултат.Тез не са добри онез не са добри хайде избори.И какво оправят изборите въртите се едни и същи и не вършите нищо за държавата ,така никога няма да се види напредък.Харчат се парите на хората през 6 м. и после същото ,защо не разберете най -насетне че не изборите оправят държавата а работата.И стига с това ЩЕ направим това или ТРЯБВА да направим.Направо го правете да се вижда че наистина се работи.Аман от трябва и ще направим.

2015.01.24 | 10:40

12
ЗАБРАНА НА БСП, ЛУСТРАЦИЯ, СЪД И КОНФИСКАЦИЯ!
манев

2015.01.23 | 23:35

11
г-н Миков помним повече от пет минути.
PL

2015.01.23 | 21:52

10
Точно ти ли бе свиня .... мазна, червена
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.01.23 | 21:52

9
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

2015.01.23 | 21:50

6
Глупавият пак написа еднотипните глупости против Атака и Сидеров!Само Атака!Победа!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини