Плащанията по СЕПП започват от понеделник

  • 22 януари 2015 20:19

  • 1499
  • 0
Плащанията по СЕПП започват от понеделник
©

Държавният фонд "Земеделие" ще започне изплащането на средствата по Схемата за единно плащане на площ" /СЕПП/ на 26 януари.

Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев на семинар на представителите на земеделските кооперации от Североизточна България, цитиран от пресцентъра на Министерството на на земеделието и храните.

По думите му при застъпвания на площите, заявени за подпомагане, земеделските производители ще получат средствата си само за тези площи, които не са застъпени. Остатъкът от субсидията ще бъде изплатен след установяване, кой има право да ползва съответната застъпена площ.

От сряда ще започне и изплащането на втория транш на националните доплащания за животновъдите, стана ясно още от думите на заместник-министъра.

За да не бъде тази година нулева при усвояването на европейски средства по Програмата за развитие на селските райони /2014-2020 г./, мярка 4.1 за инвестиции в земеделските стопанства ще бъде отворена в края на март, началото на април. Втората мярка, по която министерството ще настоява да започне прием, е за младите фермери. По нея заявления ще започне да се приемат от края на май, допълни Грудев.

Последвайте канала на

1499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини