Плевнелиев инициира промяна в закона за боеприепасите (снимки)

  • 22 януари 2015 12:22

  • 1499
  • 1
Плевнелиев инициира промяна в закона за боеприепасите (снимки)
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще направи предложение за законодателна инициатива и ще предизвика дебат за промяна в  закона за съхранение и утилизация на боеприпаси. Това обеща той днес на граждани в изнесена приемна в Сливен.

Инициативен комитет от село Лозенец информира президента, че все още не са изплатени обезщетенията от фирмата за утилизиране на боеприпаси "Берета Трейдинг", чиито складове се взривиха през 2012 година в близост до пътен възел "Петолъчката".

Хората се опасяват, че фирмата, но под друго име, ще се опита да възстанови складовете и дейността си. Те настояват за законодателни промени в дейността на тези фирми, като едно от тях е между складовете и населените места да има отстояние поне от шест километра.

Селото е на около два километра от складовете за утилизация и при взривяването им са били нанесени много щети, припомниха присъстващите.

"В месеца на политическите консултации ще поставя въпроса за законодателна инициатива пред осемте парламентарни групи, каза Плевнелиев". Той добави, че ще инициира проверка за това дали са били изплатени обезщетенията на пострадалите от взривовете. По думите му до края на месец март ще бъдат ясни резултатите от неговите действия, предаде БТА.

От вчера около 25 граждани са посетили изнесената приемна на президента, като са поставили проблеми, свързани с инфраструктура, строителство, здравеопазване, социални и жилищни въпроси и др. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното обобщи пред журналисти, че проблемите, които поставят хората в приемните са свързани предимно със системата за правораздаване.

Плевнелиев е в Сливен, за да открие т.нар. Синя стая, в която по щадящ начин ще могат да бъдат изслушвани деца - жертви или свидетели на насилие, или деца в конфликт със закона.

По-рано днес той бе посрещнат в Сливен с почетен караул от личния състав на военно формирование 22 220 в Сливен. По време на ритуала активисти на партия "Атака" освиркаха президента и поискаха неговата оставка.

В 13.00 часа в сградата на Община Сливен държавният глава ще участва в кръгла маса на тема "Достъп до правосъдие - гаранции за правата на децата и децата в конфликт със закона".

Още снимки от посещението на президента в Сливен вижте тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1499 1

Коментари 1

Добави коментар
Оракулът от Делфи

2015.01.22 | 21:10

1
Какъв смел и достоен мъж е българския президент! Скакви трудни и сложни задачи се товари милият ми той! По-скоро в предишният си живот е бил "лъвското сърце" , а не ирландска овчарка или говеждо ла.но! След президентските избори догодина няма да е безработен, защото все някой цирк ще го наеме този смешник.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини