Бивш пожарникар мамил с обяви за работа

  • 20 януари 2015 13:42

  • 1486
  • 2
Бивш пожарникар мамил с обяви за работа
©

Бивш служител на търновската пожарна е оставен за постоянно в ареста, след като бе уличен в измами с оферти за работа. 51-годишният Румен Р. бе арестуван миналия петък след сигнал на мъж от Горна Оряховица, че му измъкнал 2000 лв., уж за да го праща охранител в Гърция.

Румен обяснявал на 22-годишния кандидат-гурбетчия, че като бивш огнеборец имал фирма за охрана и доста контакти в Гърция. За да намери там работа като охранител обаче, кандидатът трябвало да придобие удостоверение за носене на огнестрелно оръжие и шофьорска книжка, както и други удостоверителни документи, имащи отношение за започването на работата, за което потърпевшият на няколко пъти му предоставял пари. Сумите били искани на части и по малко, за да не се буди съмнение, пише "24 часа".

В петък мъжът се свързал с 22-годишния горнооряховчанин и поискал още 146 лв. за билети. Младият мъж се усъмнил в добрите намерения на своя познат и потърсил съдействие в полицията. Мнимият посредник бил закопчан пред квартира в Горна Оряховица, а в разпознаването участвал и самият излъган за работа в южната ни съседка.

При извършената справка след ареста се оказало, че Румен бил обявен за издирване за подобен вид измама, извършена преди време.Вчера стана ясно, че бившият пожарникар е налъгал по сходен начин и 40-годишен мъж от Елена. Случаят е от 10 юли 2013 г., когато в полицейското управление е получена жалба от безработния. Той е сигнализирал, че в периода от май 2012 г. до юли 2013 г. непознат мъж го е въвел в заблуждение, че ще му съдейства да бъде назначен като охранител в частна охранителна фирма, откриваща офис в Елена. За курс за боравете с огнестрелно оръжие и медицински мнимият посредник поискал 1000 лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1486 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.20 | 20:40

2
Баламите плащали на огнебореца?Ами като сте толкова смотани,поне някакъв документ що не му искахте.

2015.01.20 | 14:12

1
Horata ne sa vinovni.Izmamnikat si znae rabotata.

Добави коментар

Водещи новини