Константинов: 2012 година ще бъде по - добра за здравеопазването ни

  • 11 октомври 2011 15:06

  • 930
  • 1
Константинов: 2012 година ще бъде по - добра за здравеопазването ни
©

Следващата година ще бъде по-добра за българското здравеопазване.

Търговете за лекарства на онкоболни вървят. След промяната на методиката, през пролетта имаше притеснения, но към края на юни бяха усвоени по-малко от половината пари, така че средства има и за следващите 6 месеца, хората да са спокойни. Това заяви в Добрич министърът на здравеопазването д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, който бе гост на официалното откриване на отделение по медицинска онкология в Многопрофилната болница за активно лечение. Отделението разполага с 10 легла и функционира реално от април т.г., като в момента там са настанени 11 души. В него се предлага както химиотерапия, така и палиативни грижи за болните.


В отговор недоволството, че от две години за добричката болница няма отпуснати бройки за специализации, министър Константинов отговори, че има нова наредба и че държавна поръчка ще бъдат само недостигащите специалисти - патоанатоми, анестезиолози и съдебни лекари. Тази година имаме нова промяна в Наредбата за специализация, ако тук има акредитирани структури да специализират, на практика колкото специализанти иска да има болницата, толкова ще може да специализира. Ако болницата може да си обучава специализанти има това право, няма да има никакъв проблем, ние няма да ограничаваме никого, колкото искат да специализират. Това е новата наредба, обясни министър Константинов.


Здравният министър каза още, че политиката за задържане на медиците в България може да бъде само стабилността на държавата и тенденцията за увеличаване на доходите. Той призова лекарите в добричката болница да остават в България, тъй като "без вас каквито и отделения да се откриват и каквито и сгради да се строят няма да има резултат".

Последвайте канала на

Десислава Станева
930 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.11 | 19:42

1
Да,но ако ти не си министър

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини