Доживотен затвор за Атанаска, поиска прокурорът (снимки)

  • 19 януари 2015 11:33

  • 4510
  • 7
Доживотен затвор за Атанаска, поиска прокурорът (снимки)
© Булфото

Доживотен затвор без право на замяна поиска прокурорът по делото срещу Атанаска Георгиева, която е обвинена в убийството на 8-годишната Александра от Поморие.

Припомняме, че тежкото престъпление, което потресе цяла България, бе извършено на 10-ти април 2014-та година.
Днес бе даден ход на делото срещу Георгиева.

Според обвинителния акт, Георгиева е срещнала малката Алекс във входа на блока в Поморие, където  и  двете живеят. Детето се прибирало от училище и след игра на площадката. В асансьора Атанаска и Алекс се заговорили и момиченцето пожелало да гостува на съседката си. Атанаска, която е разведена (с две деца присъдени за отглеждане на бившия и съпруг) и безработна, живеела сама.  Тя поканила детето, което още с влизането си започнало да разглежда вещите в стаята.

Според обвинението, в разпита пред съдия извършен след убийството, Атанаска е казала, че детето се дължало надменно с нея. Алекс видяла снимка на двете деца на Атанаска и казала, че били грозни, не харесала и мебелите в жилището.

Констатациите на детето ядосали Атанаска, която минала зад гърба на Алекс взела найлонова торбичка и я сложила върху главата на детето, придържайки я за врата. След около минута Алекс изгубила съзнание и се свлякла на пода. Атанаска взела друга торбичка и я сложила върху първата, после използвала хартиено тиксо с което облепила найлона около главата на жертвата. Детето се задушавало още от 3 до 5 минути пред очите на Георгиева, след което починало.

Атанаска взела тупа, увила го в одеяло и го скрила по леглото си, където е открит след 24 часа от полицията.

Прокурорът поиска най-тежкото възможно наказание за Георгиева, защото по думите му, в момента на убийството тя е била в пълно съзнание, психически стабилна, предвидила е и съзнателно е искала да причини смъртта на детето.

Делото ще продължи през следващите 4 дни, като ще бъдат разпитани множество свидетели и вещи лица.         

Вижте тук галерия със снимки от съдебното заседание

Последвайте канала на

Нора Виткова
4510 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
777

2015.03.05 | 14:05

7
защо я оправдавате тази. съвсем умишлено е нанизала найлоните на детето на главичката,пък и с тиксо ги залепила... линч за този изрод! единственото лечение е ликвидация! на мястото на майката на АЛКС да съм я разфасовал...

2015.03.05 | 14:05

5
Престъплението е ужасно,но явно се е афектирала и убийството не е умишлено,доживотен затвор е много голяма присъда.

2015.03.05 | 14:05

6
А твоя разум не ти ли подсказва, че човек убил дете е опасен за обществото?

2015.01.19 | 15:08

1
Натисналите минуси се водят от емоциите си,а не от разума.

2015.03.05 | 14:03

4
Тази жена не е убила детето!
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2015.01.20 | 02:02

2
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че Волен Сидеров е бил главен редактор на синия Вестник ''Демокрация''? Нима забравихте че Волен Сидеров е бил член на СДС? Нима забравихте че, като главен редактор на вестник ''Демокрация'', обясняваше как трябва да бъдат изпратени в Кувейт Български войски за да помагат на братята Американци? Нима забравихте че Волен Сидеров тогава се възмущаваше че Желю Желев не бил голям демократ? Нима забравихте как пък след това Волен започна да говори против НАТО? Нима забравихте че Волен Сидеров като главен редактор тогава обясняваше , как националистите нямат място в България, те трябвало да отидат в Турция и Гърция, обясняваше че там имало национализъм, в България щяло да има демокрация? Нима забравихте думите на Волен Сидеров като главен редактор на ''Демокрация'' че, най-мъдрия политик се нарича Ахмед Доган, а националистите са едни мръсни и потни хора? Всеки който иска да провери думите ми, можеда го направи. Вестник Демокрация го има в Библиотеките, всеки може да го провери. За заключение братя сидерасти, да не забравите да се кланяте на телезвизията на Аллах, АлфаТВ.

2015.01.20 | 02:03

3
герберастееее чужди думи знаеш.те ли са ви опорната точка

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини