Експерти: Човешка намеса е причината за трагедията с асансьора в София

  • 17 януари 2015 11:17

  • 3263
  • 3
Експерти: Човешка намеса е причината за трагедията с асансьора в София
© Булфото

Нерегламентирана намеса от неоторизирано лице е причината за инцидента в блок №21 на ул. “Охридско езеро” в София. Инцидентът няма абсолютно нищо общо с техническата изправност на този асансьор или на който и да било друг”, категорични са инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), които тази нощ направиха оглед на съоръжението, съобщават от пресцентъра на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

70-годишен човек загина вчера в шахтата на асансьора, след като собственоръчно с отвертка е отворил вратата на 14-тия етаж. По данни на съседи, възрастният мъж е бил инженер и многократно през годините е правил подобни интервенции по асансьора. Проверката е установила, че лицето многократно е слизало и излизало по специално пригоден от него “мост” в шахтата, за което свидетелстват следите от масло, оставени по вратата на асансьора и площадката. Вероятно е правил опит и за затваряне на вратата отвътре, за което има достатъчно доказателства.

Асансьорът има редовен технически преглед, редовна поддръжка и надзор, за което говори и фактът, че всички блокировки са сработили при насилственото отваряне на вратата. За поддръжката се грижи една фирма, а за надзора – друга. Живущите в блока нямат оплаквания от оторизираната фирма.

Окончателен технически доклад по случая ще има в понеделник, а органите на реда тепърва ще установяват мотивите и причините, довели до трагедията.

ДАМТН апелира за пореден път ползвателите на асансьори да се въздържат от умишлено външно вмешателство!

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3263 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2015.01.19 | 09:17

3
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол!

2015.01.18 | 15:52

1
ТИ СИ ГЛУПАК.

2015.01.18 | 18:31

2
Я и тримата влизайте в асансьора.Незабавно!!!

Добави коментар

Водещи новини