Франция забранява на заподозрени джихадисти да пътуват в чужбина

  • 16 януари 2015 19:04

  • 1442
  • 2
Франция забранява на заподозрени джихадисти да пътуват в чужбина
©

Френските власти вече разполагат с правото да забраняват на предполагаеми джихадисти да напуска страната, което е част от новите мерки за борба с тероризма, предприети след атентатите от миналата седмица в Париж, предаде АП.

Одобреният през ноември от парламента закон влезе в сила днес и предвижда възможността властите да отнемат паспортите и личните карти на френски граждани, за които има "сериозни основания" да се смята, че възнамеряват да отидат в чужбина с  цел тероризъм или да се установят в страни като Сирия и Ирак, където оперират терористични групировки, пише БТА.

Освен това законът разрешава на властите да лишават от право на постоянно пребиваване чужди граждани да влизат обратно във Франция, ако  това представлява заплаха за сигурността на страната.

Предизвикано от терористичните атаки в Париж, правителството на Франция работи и по ново законодателство в областта на телефонното подслушване и разузнаването, допълва АП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1442 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Очуден

2015.06.28 | 15:42

2
Ама че глупост!Да не пускат джихадистите да напускат Франция? Напротив- да ги пускат да излязат от страната и никога обратно.Даже и близките им да експулсират извън Франция като разбира се уведомяват другите страни в ЕО, за да не се намъкнат гадовете в някоя от тях. А най резонно е да ги екзекутират още там,за да се избягват бъдещи разправии с "милозливи" организации,съдилища и прочие.

2015.01.18 | 12:13

1
TOVA NE E PREVANTIVNA MIARKA HORA IZPOVJADVASHTI RADIKALEN ISLJAM I JIHADIZUM SMURTNA PRISUDA ILI DO JIVOT DA RINAT SVINSKI LAINA U NEKOJA SVINEFERMA Забраниха снежните човеци, били антиислямски

Добави коментар

Водещи новини