Google показа модулния апарат Project Ara Spiral 2

  • 16 януари 2015 07:21

  • 976
  • 0
Google показа модулния апарат Project Ara Spiral 2
©

Google демонстрира пред разработчици дългоочаквания си модулен смартфон Project Ara Spiral 2,  пише „Монитор”. Устройството ще бъде пуснато на пазара през втората половина на годината.

Project Ara Spiral 2 има екран с резолюция 720х1280 пиксела и работи с два процесора – Marvell PXA1928 и Nvidia Tegra K1. Основната му камера е 5 мегапиксела. Към апарата вървят безплатно безжични модул 3G, Wi-Fi и Bluetooth, батерия и говорители. Клиентите ще могат да заменят самостоятелно според изискванията си над 30 компонента, които просто трябва да ги монтират към основната шина на Project Ara Spiral 2.

Очаква се броят на допълнителните модули да нарасне значително в близките години, като те ще се продават в отделни магазини по аналог с мобилните приложения, които се предлагат в Google Play и App Store.Project Ara Spiral 2 ще се продава първо в Пуерто Рико като част от пилотна програма за тестване на устройството в реални условия. Следващият прототип ще се казва Spiral 3 и ще е с по-мощна батерия, безжичен модул 4G LTE и индуктивна система за свързване на модулите. Цените ще бъдат обявени по-късно.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
976 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини