Разследващ журналист: Наемните убийци се завръщат заради дефицита на правосъдие

  • 15 януари 2015 16:58

  • 3548
  • 6
Разследващ журналист: Наемните убийци се завръщат заради дефицита на правосъдие
© Булфото

Поръчковите убийства в страната не са свързани помежду си, освен по това, че всяка от жертвите е имала потенциал да стане такава. Това каза пред БНР разследващият журналист Слави Ангелов. Това, което може да се направи като генерален извод от последните 6 дни, е, че наемните убийци се завърнаха в България.

Ангелов припомни, че наемните убийства рязко намаляха след 2005-а година и партиите отчитаха това като успех от политически стратегии. Според журналиста обаче причината е била самата ситуация в престъпния свят и смяната на поколенията там.

Убийците се завръщат обаче заради дефицита на правосъдие. От една страна, съдът, прокуратурата и полицията не могат да отговорят на очакванията на хората за справедливост, за бързи процеси и ефективни присъди, а от друга страна, липсата на това правосъдие поощрява хората, като тези, които стреляха в последните 6 дни, да правят това нещо безнаказано и без страх. Де факто се случва така, че тези наемни убийци, които убиваха последните 6 дни в София, в Пазарджик, край Петрич и в Пловдив, идват на мястото на неефективната прокуратура, полиция и съд, коментира Ангелов.

По думите му, ако навремето тези наемни убийци са решавали отношенията между "брутални мутри", днес услугите им се ползват и от по-обикновени българи, ограбени или ощетени по някакъв начин, които не вярват, че има друга възможност да получат възмездие.

Ангелов е на мнение, че вълната от убийства ще продължи, а на МВР ще бъде необходимо време, за да заработи на ниво, и то само ако политическите назначения в системата спрат. Необходимо е и заловените сега "килъри" в много кратки срокове да получат ефективни присъди, заяви още журналистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3548 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.01.19 | 12:44

6
Вероятно този вид правосъдие работи и то ефективно!!!

2015.01.19 | 12:44

5
Съдията Линч в Действие. За останалите съдии съкращение, нямаме нужда от тях.
БРАННИК,.........

2015.01.19 | 12:44

4
ЧЕРНИТЕ АНГЕЛИ СЕ ЗАВЪРНАХА........
В отговор на 1#

2015.01.19 | 12:44

3
Не го прави политически въпроса.Проблема е във неефективната правосъдна система.НЯМА осъден или наказан от тази система.

2015.01.19 | 12:44

2
В пъвия мадат на ГЕРБ ги пуснаха всичките,сега защо убивали...
asd

2015.01.18 | 10:59

1
tozi otgovor e i za drugiq kolega nomer 2 .gerb ne gi puska te ne gi zakachat i nqma kak da vlezne nqkoi koito ima politicheski chadur,i da kogato sa xvanali vlasta qko,i ne puskat kokala na nikoi, samo sus studeni prusti shte go pusnat.

Добави коментар

Водещи новини