ЕС: Надяваме се първата среща за Южен поток да е в София

  • 14 януари 2015 09:46

  • 2476
  • 4
ЕС: Надяваме се първата среща за Южен поток да е в София
©

Надявам се първата среща на работната група за газопровода Южен поток на високо ниво да се проведе в София, каза заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович пред РИА Новости.

Европейската комисия и страните от Европейския съюз, участващи в проекта, през декември 2014 г. решиха да създадат работна група на високо ниво за развитието на газовата инфраструктура във връзка с решението на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 да спре този проект. Предполага се, че първата крачка ще бъде разработването на план за интеграция на пазара на синьо гориво в Югоизточна и Централна Европа. В момента заместникът на лидера на органа на изпълнителната власт на 28-те Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето се намира в Москва, където смята да обсъди проблемите на България, коментира руската медия.

"Ние взехме предвид спирането на проекта от руска страна. Нашата позиция остава непроменена: Всеки проект в областта на енергетиката, засягащ ЕС, трябва да бъде в синхрон с правилата на Брюксел. Българското правителството се стреми да развива газовите пазари и чрез развитите на инфраструктурните връзки на страната в региона ", заяви Шевчович пред РИА Новости.

По думите му "в този контекст газовите хъбове могат да имат важна роля в развитието на регионалните пазари." Словашкият представител в ЕК продължи: Инициирах създаването на работна група на високо ниво с представители на страните, които участват в Южен поток. ЕК ще координира разработването и реализирането на трансграничните и трансевропейските проекти, които ще подпомогнат диверсификацията на газовите доставки в региона. Аз се съгласих с българския премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г първата среща да бъде проведена в София.

Москва реши да спре изграждането на Южен поток в началото на декември 2014 г., който трябваше да доставя руски газ през България за редица европейски страни. Основната мотивация бе по думите на Путин неконструктивната политика на ЕС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2476 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.01.15 | 08:53

4
Да "благодарим" на Орешаското правителство за генералното пълномощно дадено на ЕС да защитават нашите интереси.
1

2015.01.15 | 05:16

3
Aз ли не чух добре те ли не разбраха но май Путин каза край а тези продължават да говоря глупости

2015.01.14 | 20:33

1
Санкции брат. Няма как.
boo

2015.01.14 | 20:33

2
Sega Moskovski moje da qde na Putin i na Rejep patkite, a pokrai nego i nie shte gi qdem

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини