Съратник на братята Куаши арестуван у нас? (снимка)

  • 12 януари 2015 15:17

  • 3369
  • 0
Съратник на братята Куаши арестуван у нас? (снимка)
©

29-годишен френски гражданин от хаитянски произход Фриц - Жули Жоасен е задържан на ГКПП Капитан Андреево при опит да изведе 3-годишния си син за Турция. Европейската заповед за арест е била постановена след оплакване на съпругата на Фриц - Жули Жоасен, че детето им е трябвало да бъде отведено в Сирия, където да бъде възпитано и обучавано в радикален ислям, стана ясно в Хасковския окръжен съд.

Жоасен, любовницата му - туркиня и детето му Абдел - Рахман били свалени от автобус по редовна линия за Истанбул в първия ден на новата година. Момченцето било настанено в социален дом, преди няколко дни по-късно рождената му майка от Тунис да не го прибере обратно в присъствието на хора от френското посолство у нас.

"Няма такова нещо, не съм ислямист. С приятелката ми планирахме 10-дневна екскурзия до Турция, докато съпругата ми бе с по-малкото ни дете в родината си". Това заяви Жоасен докато траеше изслушването в Хасковския окръжен съд, но което той трябваше да даде съгласие дали да бъде предаден на прокуратурата в Бовини.

За френския гражданин се твърди, че има съпричастност към групата на джихадистите, извършили кървавите нападения във Франция миналата седмица.

Мъжът приел исляма и от 2 години започнал да изповяда твърда негова линия по данни на съпругата, даде съгласието си. "Няма данни за негово съпричастие към терористични групировки като "Ислямска държава" или "Ал Кайда" поне по представените ни документи от Франция", уточниха от прокуратурата и съда.

В кулоарите на съда обаче упорито се говореше, че Париж подготвял ново искане, в което такива обстоятелства щели да бъдат визирани. Делото за екстрадиция предстои да се гледа този петък.

Сн. "Булфото"
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини