Пиян жител на с. Малорад шашна зам.-главния секретар на МВР

  • 09 януари 2015 17:07

  • 4698
  • 2
Пиян жител на с. Малорад шашна зам.-главния секретар на МВР
©

Общоселското събрание в Малорад, което се състоя днес с ръководството на полицията, за малко не бе помрачено заради грозна сценка.

Добре почерпен местен жител буквално падна от шахта и се озова на срещата, шашкайки съселяните си и ръководството на полицията, пише "Конкурент". За да не се стигне до грозни сцени пред зам.-главния секретар на МВР Георги Костов и колегите му от криминална и охранителна полиция Константин Димитров и Станислав Теофилов, полицаи и охранители от частната фирма в селото се пуснаха да изваждат пияния мъж от шахтата и да го разкарат от територията на училището, в което се провежда срещата. „Недопустимо е да се случват подобни неща. Излагаме се много. Не може да сме се събрали да си решаваме проблемите и някой да се отнасят по подобен начин. Много грозна сцена“, коментираха местни жители.

Повод за срещата бе високата битова престъпност в селото и грабеж, придружен с побой, на възрастно семейство. Грабежът бе извършен преди година, а като заподозрян за един от извършителите бе задържан местен жител. Директорът на областната дирекция на МВР във Враца Иван Кирилов обясни пред малорадчани, че задържаният е бил подложен на изследване с полиграф, след което е направил самопризнания. По думите му всички събрани доказателства и материали са били внесени в прокуратурата, но от там не са поискали неговото постоянно задържане. След 24-часов арест мъжът е бил освободен. Той е напуснал страната и най-вероятно в момента се намира в Италия, според неговите съселяни.

Георги Костов посочи, че ще направи проверка докъде е стигнало делото по случая и дали полицията е свършила както трябва работата си в досъдебното производство, предаде БТА. Той допълни, че според полицейската статистика регистрираните престъпления в Малорад след 2011 г., когато случаите са били 51, непрекъснато намаляват. През 2014 г. са регистрирани 32 престъпления, отбеляза Костов и допусна, че е възможно не всички случаи на посегателство срещу личността и собствеността да са регистрирани, защото хората се страхуват или са обезверени да подават жалби.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4698 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.11 | 17:33

2
снимки , искаме снимки

2015.01.11 | 17:33

1
Бреее , точно пред гостите от София ли трябваше да стане това.......Пак ще ни викат ,че сме селяни !!!

Добави коментар

Водещи новини