Нови четири линейки за Спешната помощ в София

  • 10 октомври 2011 16:00

  • 913
  • 1
Нови четири линейки за Спешната помощ в София
© Булфото

Спешната помощ в София вече има 4 нови линейки.

Те са дарени от мобилен оператор. Дарителят каза, че ще има още 6 линейки, които ще бъдат поетапно дарявани на центрове в страната. Цялото дарение е на стойност 800 000 лв. Линейките са били оборудвани с необходимата техника, за да бъдат функционални.

"По-добър начин да се реализира една помощ за българските пациенти, често казано, аз не виждам. Лошото време трябва да се разглежда символично и да се търси хубавото. На тези линейки ще им върви по вода. Надявам се лекарските екипи, които ще работят с тях, да са в много по-добри условия и също – бързо да пристигат при нуждаещите се пациенти", отбеляза
министърът на здравеопазването Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пък си пожела да има още дарения и отбеляза откъде ще бъдат взети допълнителните 75 млн. лв. за нуждите на спешната помощ, както предвижда стратегията на Министерството на здравеопазването.

"Единственото, откъдето можем допълнително да поемем и то добре се справят колегите в момента, са парите от еврофондовете, за да компенсираме тези пари с вътрешния бюджет", каза Борисов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
913 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
fc

2011.10.11 | 14:36

1
evalarkata na Globul - strashna reklama si napraviha!

Добави коментар

Водещи новини