Двама българи получиха по-леки присъди за опит за източване на обрана банка

  • 10 октомври 2011 12:57

  • 1107
  • 0
Двама българи получиха по-леки присъди за опит за източване на обрана банка
©

Съдът в Мачерата, в областта Марке, уважи споразумението между прокурора и защитата за по-леки присъди срещу двама българи, арестувани при опит да клонират банкомат, съобщи БТА.

Иван Шопов и Павел Шишков, 27-годишни, са задържани през август, когато се опитват да инсталират електронно устройство за снемане на данни в банкомата на Банка деле Марке, в Порто Реканати, провинция Мачерата, източна Италия. Те явно не са знаели, че банката
се наблюдава от полицията, защото дни преди това е била жертва на обир.

Полицаите забелязват как единият от българите се опитва да монтира скимер в банкомата, докато другият му прави "параван". Те обаче усещат приближаващите полицаи и побягват към плажа, където успяват да се укрият между летовници и чадъри, но малк по-късно са заловени на гарата при опит да отпътуват за Асколи Пичено.

Срещу тях е образувано обвинение в инсталиране на апаратура, предназначена за засичане, затрудняване и прекъсване на комуникации в сферата на информатиката. Служебният защитник, адвокат Джовани Чимароса, постига договореност с прокурора за облекчаване на присъдите.
 

Последвайте канала на

БТА
1107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини