За силен вятър и поледици предупреждават синоптиците

  • 04 януари 2015 16:24

  • 2608
  • 9
За силен вятър и поледици предупреждават синоптиците
© Булфото

Синоптиците предупредиха за силен вятър в почти цялата страна и възможни поледици. От пътната полиция съветват да се кара внимателно, отбелязва БНР.

Във връзка със очаквания трафик след почивните дни, екипи на Автомобилната администрация осъществяват засилен контрол на автомагистралите, автогарите, летищата и граничните пунктове. Целта е да се осигури безаварийно и спокойно придвижване на хората.

"Наши хора има по главните пътища и по магистрали. Те следят главно за техническата изправност на товарните автомобили, на автобусите, времената за управление на водачите. Няма да пречим на свободното придвижване на гражданите, които бързат да се приберат към столицата или обратно. Ще реагираме само там, където трябва", коментира директорът на ДАИ София Владимир Колев.

По думите му контролът на граничните пунктове на страната е организиран по отношение на зимното снегопочистване. "Там наши хора няма да има, освен ако няма нужда от тях, т.е. ако се влоши метеорологичната обстановка, наши хора ще има там с цел безопасно придвижване на товарни автомобили и автобуси към вътрешността на страната. Имаме предвидени хора, които работят в днешния ден около летищата, около леките таксиметрови автомобили. Ще се следи за нерегламентираните превози на пътници също", допълни Колев.

На шофьорите, които слизат от Родопите, се препоръчва да изберат пътя Доспат-Кричим заради свлачище по пътя Асеновград-Смолян.

В Силистренска област вали мокър сняг. Има мъгла и намалена видимост, но няма снежна покривка. 10 машини опесъчават опасните участъци по главните пътища за Русе, Шумен и Добрич, информира още БНР.

На граничния пункт "Капитан Андреево" обстановката е спокойна.

Нормално се осъществява и движението на влаковете в страната.

Силният вятър в София не е предизвикал засега поражения. Сигнали за проблеми могат да се подават на тел. 112.

Последвайте канала на

2608 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2015.01.04 | 20:30

9
И тъй като сидерастката пачавретина Волен Сидеров не се показва по никакви телевизии и радиа, освен по телевизията на Аллах, Алфа ТВ, реших да драсна тук, защото Волен Сидероглу-паша, се изгуби като Рублата!Салям Алейкум братя сидерсти, да не забравите да гласувате за АТАКА, защото сме про-Руски и про-Турски националисти. Защото като гласувате за нас ще има втора АЕЦ Белене, за която ние като нация ще плащаме милиарди неустойки на братска Русия! Защото ако сме на власт ще има Южен поток, за който пак ще плащаме милиарди ако не бъде направен в полза не на България, а на русия! Братя сидерасти гласувайте за нас от АТАКА ако искате ДПС да управлява, все пак наш ибрик Волен е със Местан, затова и Путин е със Ердоган! Анадъно?!
Крум Усаински - Крупник

2015.01.04 | 20:30

8
Дегенератът от БОСТАН не спира и не спира да реве , само че той самия не може да обясни защо ГЕРБ и ДПС винаги гласуват заедно и защо Бойко ходи с ибрика в сараите на Доган за да му подари кученце ? :))
Крум Усаински - Крупник

2015.01.04 | 20:30

7
Няма да забравим , как дупетата на ББ и ЦЦ топлиха столовете в студиата на безкритичната към тях тв7 :))
Боли ли

2015.01.04 | 20:30

6
4%
до Любо Аналното

2015.01.04 | 20:30

5
Люпчо ти нямаш приятели нямаш жена деца нямаш НИЩО , ти си женен за този сайт и тук ще си умреш нали знаеш това? аааааааааааааахахахахаах

2015.01.04 | 20:30

4
Бареков и Сдиеров топляха столовете на ТВ7 напълно безкритични, щото е телевизията ан ДП хахаха
до Любо Аналното

2015.01.04 | 20:09

1
Люпчо как така се получава рестарт рестарт ерстарт и накрая 4% а? ааааааааааааааааааааааааааахахахахахахахахх
SIC

2015.01.04 | 20:29

2
През 90-те години Борисов има участие и в редица други търговски дружества с различен предмет на дейност. В някои от тях той работи в тясно сътрудничество с Румен Николов („Пашата“), Младен Михалев („Маджо“) , братя Маргини , Алексей Петров („Трактора“) и други личности от сенчестия бизнес. В тази връзка е определян в периодичния печат като „висш служител от средите на СИК“. Борисов е описан като „силовак“ и в творчеството на застреляния години по-късно автор на книги за мафията Георги Стоев. Самият Борисов, преди да стане главен секретар на МВР, отрича да е имал връзки с мафията. След назначаването му на държавен пост през 2001 г. се оттегля от бизнеса си.

2015.01.04 | 20:29

3
Сидератко туркси ези не разбирам

Добави коментар

Водещи новини