Над 380 000 души дневно ще пътуват с метрото през 2015-а

  • 03 януари 2015 13:37

  • 2279
  • 2
Над 380 000 души дневно ще пътуват с метрото през 2015-а
© Булфото

Над 380 хиляди души на ден ще обслужва метрото през тази година след пускането на новите участъци до летището и до Бизнес парка. Това заяви пред БНТ изпълнителният директор на столичния “Метрополитен” Стоян Братоев. Той отчете, че през 2014-а подземната железница е превозила близо 80 милиона пътници, като на ден са били обслужени около 300 хиляди.

В момента се изграждат два участъка от метрото, които трябва да бъдат въведени в експлоатация през април. Става въпрос за новото трасе от Цариградско шосе през Дружба до летището и от Младост 1 до Бизнес парка в Младост 4. По двете линии ще бъдат разкрити и 7 нови метро станции.

Вече са купени 10 нови метро влака, с които ще се поеме по-високият пътникопоток, след като бъдат пуснати новите участъци.

Метрото ще стане с 30 секунди по-бързо, като влакове ще има на гарите на всеки 3 минути. По този начин ще се отговори на засиления интерес към подземната железница от столичани и се очаква трафикът да намалее значително.

През 2016 година трябва да бъде завършено и разширението на метрото по бул. Черни Връх. През второта половина на годината ще започне строителството и на част от третия метродиаметър, обясни Стоян Братоев.

Според Братоев третият метродиаметър трябва да бъде готов през 2018 г. Той ще има 20 метростанции и ще свързва североизточните с югозападните квартали на столицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2279 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
batman

2015.01.04 | 10:37

2
Ако са с билетчета всички, това са 380 000лв на ден. Метрото на е с гориво, че да се оправдават с повишаване на цени. Това са грубо 120 милиона лева на година. Питайте си кметицата къде отиват ;) с такива пари може да се опаше с магистрала цяла София
Бойко Борисов е педераст!

2015.01.04 | 10:37

1
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!

Добави коментар

Водещи новини