В Шабленската тузла ще бъде изграден център за лечение с кал

  • 02 януари 2015 11:02

  • 1583
  • 2
В Шабленската тузла ще бъде изграден център за лечение с кал
©

В Шабленската тузла ще бъде изграден център за лечение с кал, която достига 230 000 тона и се смята за уникална по своя минерален състав. Това предвижда утвърдената от Общинския съвет програма за развитие на туризма в община Шабла през периода 2015-2020 година.

Термалните минерални извори и соленото езеро-лагуна са изключителен природен ресурс за развитието на балнеоложкия и рекреационен туризъм в района през цялата година, смятат в общината. Вече е изготвен план за експлоатация на находището от кал, който трябва да бъде съгласуван с компетентните органи и да бъде приет от Общинския съвет.

В следващите години общината ще привлича любители и на екстремния туризъм. Шабленският бряг, чиято дължина достига 40 километра, е изключително живописен с пещерите и скалните образувания с височина 5-6 метра.

Природните забележителности край Крапец, Тюленово, Дуранкулак ще бъдат включени и в сватбени маршрути за т. нар. матримониален туризъм, предвижда програмата. Очаква се млади хора с приключенски дух да изберат северния бряг за декор на сватбените си тържества или просто да запазят спомен за нетрадиционна лятна ваканция.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1583 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Повот ЗА ВСИЧКО

2015.01.02 | 14:46

2
БЪЛГАРИЯ ЧЕРРННОМОРИЕТО НЕЗАМЕНИМ РАЙ НО ЗА ОНЕЗИ КОИТО ЦЕНИЯТ И МИЛЕЯТ ЗА ТОВА ЦЕННОССТИ МНОГО НО САРЦАТИ МАЛКО ЖИВЕЕМЕ В ЧУЖВИНА И ЗНАЕМ ЩО Е ТО ЦЕННО

2015.01.02 | 14:46

1
Първо, използвай препинателни знаци и пиши грамотно, така може следващия път да ти се разбере какво си написал. Второ Вие в чужбина, ако милеехте за България, нямаше да я изоставите. Милеете за дупето си, за това сте в чужбина. Да си живеете добре! Българското черноморие е било рай. Днес е място за сбирка, на всякаква сган. Превърнахме, черноморието си в едно оброчище на моралния упадък.

Добави коментар

Водещи новини