Пожарникари, полицаи и спасители евакуираха от преспите над 320 души (видео)

  • 30 декември 2014 09:43

  • 2013
  • 4
Пожарникари, полицаи и спасители евакуираха от преспите над 320 души (видео)
© Булфото

Усложнена е обстановката в северозападната част на страната. Силният вятър и обилният снеговалеж предизвикаха снегонавявания, като на места снежните преспите надхвърлиха един метър, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За последните 12 часа пожарникари, спасители и полицаи са оказали съдействие при стотици сигнали за закъсали и бедстващи граждани. Общо са евакуирани над 320 човека, изтеглени са 640 леки автомобила, осем автобуса и микробуса и четири тежкотоварни автомобила.

Вижте оперативните обстановки в следните области:

Област Монтана
Вчера в късния следобед след обилен снеговалеж и силен вятър в общините Вълчедръм, Лом, Якимово, Брусарци и Медковец са се образували снежни преспи от над 1 м. В 20 часа е обявено бедствено положение на територията в цялата област. От ледения капан са изтеглени над 500 автомобила, а над 80 човека са евакуирани и настанени в сградата на община Вълчедръм и в кметство на село Ковачица.
Пътищата между селата Долно Церовене и Вълчедръм и градовете Монтана и Лом остават временно затворени.

Област Враца
На територията на областта е обявено бедствено положение в 20.30 часа. Получени са множество сигнали за закъсали автомобили между град Оряхово и село Селановци, както и в пътните участъци между селата Лесура и Фурен. Оказана е помощ и всички, авариралите автомобили са освободени и към момента няма сигнали за бедстващи на територията на областта.

Област Плевен

На територията на областта има затворени пътища в общините Плевен, Кнежа, Долна Митрополия, Червен Бряг и Пордим. Затворен е и пътя между Плевен и Ловеч. Екипи на РДПБЗН - Плевен са евакуирали около 60 човека и е оказана помощ на „Спешна помощ”, като са транспортирани тежко болни от с. Гривица, с. Бъркач и гр. Пордим до медицинско заведение в областния град. Продължава евакуирането на закъсали шофьори по пътя Кнежа - Бяла Слатина.

Област Ловеч

В 19 часа е обявено бедствено положение за селата на територията на община Ловеч. Към момента не е възможно да бъдат почистени пътищата до малките населени места. Екипите на пожарната са в готовност да окажат помощ при постъпването на сигнали за бедстващи граждани.

Последвайте канала на

2013 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.01.08 | 00:10

4
Браво на пожарникарите и полицайте !А тези от армията са позор,мишкуват в поделенията си !

2015.01.08 | 00:10

3
Паразитите от МО да ги закриват ! За нищо не са полезни в полза на обществото.
ВОЕННЕН

2014.12.30 | 10:40

1
Бачкайте маймуни,аз си поркам в поделението.
BLACKSAILOR

2014.12.30 | 10:41

2
Като гледам ,колко си грамотен,едва ли си ВОЕНЕН.

Добави коментар

Водещи новини