Снежен капан в Северозападна България

  • 29 декември 2014 19:33

  • 5906
  • 7
Снежен капан в Северозападна България
© Булфото (архив)

Стотици автомобили са в снежен капан в Северозападна България, съобщи БТВ. Силен вятър и големи снегонавявания блокираха пътя от Монтана за Лом.

Заради закъсали автомобили, се образуваха километрични опашки и в двете посоки. В колоната е и автобус, тръгнал от Видин още в ранния следобед. Сред пътниците има и деца.

Всички машини на Областно пътно управление, Гражданска защита и пожарната са на проблемните участъци. Тежката техника се опитва да пробие, за да стигне до авариралите автомобили. В момента заседава Областният кризисен щаб. Първата информация от там е, че пътят Монтана-Лом ще бъде напълно затворен за движение до нормализиране на ситуацията.

Второкласният път между Враца и Оряхово е непроходим в участъка между селата Алтимир и Липница. Няколко тира са задръстили пътя и са се образували колони от чакащи автомобили. Обходните маршрути също са трудно проходими заради натрупаните преспи, предаде БНР. Почистването е изключително затруднено заради снегонавяванията. Скоростта на вятъра е около 100 км/ч. Преспи има по второкласните пътища в общините Бяла Слатина, Оряхово, Борован и Козлодуй. Тежка техника разчиства трасето, за да осигури извозването на работниците от АЕЦ "Козлодуй". От пътната агенция призовават да се пътува само в краен случай.

Усложнена е пътната обстановка във Видинска област. Поради снегонавявания са затворени 3 пътни отсечки. Ограничено е движението по третокласния път Бранковци-Раковица поради снегонавявания и образувани преспи. Заради снегонавявания и инцидент с почистващата техника е затворен пътят до село Киреево,

В Плевенска област заради продължителния снеговалеж и навявания е ограничено движението на автомобили над 12 тона по пътя Плевен-Ловеч. Временно са затворени два пътни участъка - от Долна Митрополия до Тръстеник и между селата Обнова и Козар Белене. Проблемите с електрозахранването в някои населени места на областта са отстранени и към този момент няма селища в района без ток. Дебелината на снежната покривка е около 25 сантиметра.

Снегонавявания, преспи и ограничена видимост затрудняват движението в Ловешко. Затворен за движение е пътя между селата Деветаки и Брестово, а пътуващите от Ловеч към селата Владиня и Горан трябва да използват обходни маршрути. Четири села в община Ловеч и част от Ловеч продължават да са без ток заради аварии. Снежната покривка в областния град е 17 сантиметра, на места вече е над 20, а скоростта на вятъра е достигнала 15 метра в секунда. Няма бедстващи хора.

Поради усложнената метеорологична обстановка в Северозападна България, се спира движението на товарни автомобили над 12 т, а след потвърждаване, че в участъците няма бедстващи автомобили, третокласната пътна мрежа в Северозападна България ще бъде  затворена за движение за всички МПС. Това съобщиха от Агенция  "Пътна инфраструктура". От агенцията препоръчват да не се предприемат пътувания в Северозападна България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5906 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
TyGaaaaaa

2014.12.31 | 14:56

7
♥♥♥ MaaRIjuaaNAAAAAA♥♥♥♥♥♥
Бойко Борисов е педераст!

2014.12.30 | 13:19

6
ГЕРБ ви управлява! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... ГЕРБ=БКП=СМЪРТ=УБИЙСТВА на ДЕЦА=ГРАБЕЖИ=НАРКОТРАФИК=МИЗЕРИЯ=МУТРИ=РЕКЕТ=ОТВЛИЧАНИЯ ... Жена се самозапали с рекламен кибрит на ГЕРБ с образа на Боко. Десетки други последваха съдбата й! Господ скоро ще накаже Боко Тиквата и избирателите му за всичко което ни е причинил! Само малко търпение! Скоро инсулт ще изкриви гнусната му мутра!
дидо

2014.12.30 | 02:21

4
Ти просто си фашист или комунист.Третата опция е доганист

2014.12.30 | 02:21

3
всичко е вярно, но не ти слагам плюс само за това +БКП
mimo

2014.12.30 | 02:21

1
Е,нематакава държава...." Поради усложнената метеорологична обстановка в Северозападна България, се спира движението на товарни автомобили над 12 т, а след потвърждаване, че в участъците няма бедстващи автомобили, третокласната пътна мрежа в Северозападна България ще бъде затворена за движение за всички МПС..."
додо

2014.12.30 | 06:54

5
Напротив във Франция за 10 см сняг ,без силин вятър и останаите екстри положението е бедствено

2014.12.30 | 02:21

2
Това е то, ГЕРБаджиите са на власт, и единственото което ги интересува е да крадат заедно с Пръмова и сие!

Добави коментар

Водещи новини