"Ислямска държава" започна да издава онлайн списание на френски език

  • 29 декември 2014 13:57

  • 1650
  • 3
"Ислямска държава" започна да издава онлайн списание на френски език
©

Групировката "Ислямска държава" започна да издава онлайн списание на френски език, пише в. "Фигаро". Онлайн изданието е от 15 страници с цветни снимки и е изцяло на френски език. То се нарича "Дар ал Ислам" и възхвалява действията на групировката "Ислямска държава". Може да бъде открито в интернет от миналия понеделник.

От юли "Ислямска държава" започна да издава онлайн списание на английски език, наречено Дабик. И двете издания във формат Пи Ди Еф са дело на мултимедийна агенция, наречена Ал Хаят, основана през миналия май, за която не се знае много. Първият брой на френското списание на ИД е озаглавен "Ислямска държава" разширява територията си". В него са публикувани снимки на бойци от ИД от различни страни, като Либия, Алжир и Египет.

Заглавието на френското списание идва от вярването според мюсюлманите, че светът е разделен на две - Дар ал Ислам или владението на Бога и Дал ар Харб - владението на войната. Статиите в изданието не са подписани от авторите им.

В тях се говори, че хората трябва да си спомнят какво блаженство е да се живее със законите на исляма и сред вярващи хора. Френският вътрешен министър Бернар Казньов съобщи пред телевизия Бе Еф Ем , че над 1000 французи са завладени от идеите на радикалния ислям и близо 500 от тях участват в бойните действие в зоните на въоръжени конфликти, предаде ТАСС.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1650 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.06 | 08:21

3
Boiko veche se abonira

2015.01.05 | 13:51

2
pederasiprasetapseta

2014.12.31 | 16:55

1
Glavnia redektor e CIA !

Добави коментар

Водещи новини