Ченалова била преместена в търговското отделение на СГС по лични причини

  • 17 декември 2014 14:24

  • 3003
  • 2
Ченалова била преместена в търговското отделение на СГС по лични причини
© Булфото

Съдия Румяна Ченалова е била преместена от наказателното в търговското отделение на СГС по лични причини. Тя била в тежко здравословно състояние, каза председателят на съда Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в, като допълни, че делата в търговското отделение не били толкова тежки.

В същото време стана ясно, че Ченалова е гледала средно 800 дела годишно.

Янева и заместниците й бяха изслушани от членовете на Висшия съдебен съвет след скандала с т.нар. дело "Белведере" и начинът, по който се разпределят делата в съда.

В наказателното отделение на СГС манипулация на системата за разпределение на делата няма, каза заместник-председателят на съда Петя Крънчева. Всяко разпределение се прави публично пред няколко служители от съда, посочи още Крънчева.

Другият заместник-председател на съда - Богдана Желявска, също каза, че разпределя делата в присъствието на няколко служители - съдебни помощници.

Делото "Белведере" е постъпило по-късно в съда - като час, и затова е било разпределено след всички останали, каза Желявска и допълни, че често системата "забива". Отделно от това имало затруднение и с интернет достъпа.

За концентрация на дела при определени съдии не може да се говори, каза третият заместник-председател на съда Иво Дачев.

В становище на Инспектората на ВСС се констатират забавени дела от страна на съдия Румяна Ченалова. Данните изнесе на заседанието на ВСС председателят на етичната комисия в съвета Ясен Тодоров. Той допълни, че има предложение от петима ченове на ВСС за образуване на дисциплинарно производство срещу Ченалова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3003 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.10 | 14:20

2
'бах ти наглите мастии!!

2015.07.10 | 14:20

1
Premestili sa Chinalova na po-dobro miasto,jenata se e izmorila ot gledane na dela (800)zazslujila si e rushvetite...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини