Димитър Манолов дойде с каска в Нова телевизия заради вчерашния бой (видео+снимка)

  • 17 декември 2014 08:10

  • 4849
  • 1
Димитър Манолов дойде с каска в Нова телевизия заради вчерашния бой (видео+снимка)
©

Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов дойде тази сутрин в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия със синя каска. Той заяви обаче пред водещите на "Здравей, България", че едва ли ще му се наложи да я използва.

Тази сутрин Манолов гостува на Ани Цолова и Виктор Николаев заедно с бившия социален министър Иван Нейков. Те отново коментираха пенсионната система в България.

Причината вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" да носи синя каска е боят между Владимир Каролев и президента на КНСБ Пламен Димитров след гостуването им в "Здравей, България". Припомняме ви, че словестната битка между икономиста и синдикалиста вчера преминаха във физически сблъсък в коридорите на Нова телевизия.

Днес Иван Нейков изрази своето задоволство, че за три дни се е изговорило много повече за пенсионния модел, отколкото за три години. "Вярно, с цената на малко скандали, но всичко си заслужава", каза той.

Според Иван Нейков е по-добре човек да има две пенсии, а не една.

„Винаги е по-добре с две пенсии. Сумата е по-голяма”, изчислява бившият социален министър.

Според опонента му Димитър Манолов обаче парите от едната пенсия от НОИ ще са повече отколкото парите от двете пенсии.

„Моделът е сбъркан. Оставени са много пробойни, с които после пенсионните фондове да се оправдават защо не могат да покрият очакванията, с които са създадени”, заяви Димитър Манолов.

Синдикалистът обясни, че родените преди 1959 година се осигуряват само в НОИ и чакат пенсия само оттам. Родените след 1959 година нямат същите пенсионни права. По думите му пенсията, които те очакват от НОИ е намалена с около 30%, а тези средства отиват в частен пенсионен фонд.

„Идеята е, че при мъдро управление на тези фондове, тази втора пенсия ще компенсира намалените средства в НОИ”, обясни Димитър Манолов. Според него не е вярно и това, че НОИ няма доходност.

„В момента пенсията се изчислява на примерно 200 лева, а след 30 години ще бъде на 1 200 лева”, обясни Манолов. „Сега започна да се води рекламна кампания. Беше нормално тази кампания да си я водят пенсионните фондове, а не през лобисти”.

Според Иван Нейков обаче грешката е там, че се противопоставя НОИ на пенсионните фондове, държавата срещу частницити.

„Моделът е направен двете системи да работят заедно. Ако аз получавам само една пенсия от НОИ и ако друг човек получава пари от НОИ и втория стълб, винаги вторият човек е по-добре от първия”, смята Иван Нейков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4849 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.17 | 11:34

1
Този е дошъл с каска, защото жена му в къщи му е набивала канчето и не може да я свали.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини