ДАНС задържа трима издирвани от Испания терористи

  • 16 декември 2014 17:16

  • 2097
  • 2
ДАНС задържа трима издирвани от Испания терористи
©

Трима чужденци, издирвани от Испания за терористична дейност, са задържани у нас, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

По линия на международното сътрудничество в агенцията на 15 декември в 12.30 часа е постъпила информация, че на  територията на България пребивават двама граждани на Мароко и един на Бразилия, срещу които в Испания се води наказателно производство за съпричастност към терористична група. Целта им е била транзитно преминаване през страната ни в посока Турция с крайна дестинация Сирия за участие в бойни действия, смятат от ДАНС.

В координация с органите на МВР, в 13.15 часа тримата са задържани при опит за напускане на България през ГКПП "Капитан Андреево".

В същия ден те са били обявени за издирване от Интерпол - Мадрид на основание международни заповеди за арест за "терористична дейност".

По случая е уведомена Върховна касационна прокуратура. Тримата чужди граждани са предадени на органите на МВР за изпълнение на процедурата по екстрадирането им.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2097 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.17 | 23:11

2
Най-накрая и ние да допринесем нещо за световната цивилизация и ред. Нека сега да ги подхванат там, защото у нас няма за какво да ги съдим.
Важно!

2014.12.16 | 20:32

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини