Откриха заподозрян за шашките тротил пред депутатския блок

  • 07 октомври 2011 18:20

  • 3138
  • 0
Откриха заподозрян за шашките тротил пред депутатския блок
©

Има заподозрян във връзка с откритите вчера осем килограма тротил край блок на депутати в столичния квартал Витоша, съобщиха от софийската районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на взривно вещество, което засега се води срещу неизвестен извършител.

От полицията съобщиха, че до момента са разпитани няколко души, разпитите продължават, но няма арестувани. Тротиловите шашки са били с мощност от 400 грама тротилов еквивалент всяка, но на практика не е било възможно да експлодират. Това е така, защото им липсвал капсул-детонатор, който всъщност превръща тротила в истинска бомба. 8-те килограма тротил са открити в непосредствена близост до депутатски блок в столичния квартал "Витоша".

Експлозивът е открит от депутата от БСП Пенко Атанасов, който отивал на работа и минал за по-напряко през гъсто обраслата пътека до блока. В блока живеят предимно народни представители от парламентарната група на ГЕРБ. Само няколко минути след като Атанасов е подал сигнал на телефон 112, районът около блока е бил отцепен от полицаи от Седмо районно управление, ГДБОП и ДОТИ.

В подхвърления куфар имало и димка, и запалки, но нямало направена бомба. Липсвали и задължителните капсул детонатори и огнепроводен шнур, за да бъде подготвено истинско взривно устройство.

Последвайте канала на

Novini.bg
3138 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини