Нелегална бензиностанция обикаля улиците на София

  • 14 декември 2014 06:41

  • 2250
  • 0
Нелегална бензиностанция обикаля улиците на София
©

Нелегална бензиностанция с 38 590 литра горива без документи разкриха митническите служители в село близо до София. Търговците на черно използвали микробус "Мерцедес", в който имало монтирана бензиноколонка и с него обикаляли да зареждат на адреси из столицата, научи "Труд".

Мерцедесът разкарвал по 200-300 литра, които сипвал от тайния резервоар в селото. Зареждал само на проверени клиенти. Обикновено срещите им ставали след предварителна уговорка на паркинги, в автокъщи или на отбивки на Околовръстното шосе. Към импровизирания резервоар в каросерията на буса имало монитиран брояч и маркуч с пистолет като на истинска бензиноколонка. Мобилната станция била заловена в петък, докато продава дизелово гориво на половин цена - около 1,10-1,20 лв. за литър. Нито у шофьора, нито в селската база били открити някакви документи за доставка или качество на нафтата.

Предполага се, че резервоарите били зареждани с гориво, откраднато от локомотиви, трактори или камиони. Възможно било да е източвано и от нафтопроводи на предприятия. Следите водели към Перник, казаха запознати с разследването, което се води от агенция "Митници". Засега не се изключва по същата схема из София да обикалят и зареждат още микробуси, снабдявани от други тайни резервоари. От седмици се работело по такъв сигнал в столичния квартал "Стрелбище", но там не ставало дума за заловения "Мерцедес", уточниха източници на "Труд".

Също митничари спипали в далавера с гориво и собственика на малка бензиностанция в района на Сточна гара в София. Търговецът имал две легални колонки и една нелегална, на която продавал дизел с 4 стотинки по-малко, без да дава касови бележки. На пръв поглед измамата изглеждала дребна, но проверяващите открили два подземни резервоара с общо 4 тона гориво, свързани с нелегалната бензиноколонка. Иначе легалните колонки си имали свои наземни резервоари, пълни с бензин и дизел с проверен произход и платени акцизи.
Заловените и при двата случая горива са дадени за химически анализи. Възможно е по резултатите от пробите да бъдат открити производителите или вносителите на горивото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини