Сериозни съкращения в БДЖ, ако МФ не отпусне повече пари

  • 10 декември 2014 19:33

  • 1650
  • 3
Сериозни съкращения в БДЖ, ако МФ не отпусне повече пари
©

С определения нов бюджет и намаляването на субсидията за БДЖ с 40 млн. лв. ще сме принудени да съкратим 1500-2000 железничари, както и 220 влака.

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия. Парите в БДЖ ще бъдат заделени за плащания на заемите, които са около 600 млн. лв. Московски каза още, че ще покани синдикатите на разговори, за да се намери изход от ситуацията. „Разговори със синдикатите са задължителни, защото има сключен колективен трудов договор, който не дава възможност на ръководството на БДЖ да уволнява служители едностранно”, каза министърът на транспорта.

Ако бъдат съкратени тези 220 влакове, това означава, че разписанието на БДЖ ще се свие с една трета. „Финансовото състояние на железниците е тежко. В момента БДЖ "Товарни превози" е с дългове от повече от 110 млн. лв. и това ме кара да мисля, че ще е трудно да го продадем”, допълни Московски пред депутатите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1650 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.19 | 13:46

3
Ами само хора от народната класа се возят на влак политиците си накупиха нови и нови возила ккво ги интересува че хората ще пътуват като свинете в свинските вагони а и ще настъпи огромен хаос в БДЖ- но това не е интересно важното е че всеки ден просят пари , а не могат да измислят нещо държавата да има доходи не от данъците на хората а производство индустрия химия и т.н. но това е за умни хора а нашите са празни кратуни безмозъчни същества с малко сиво вещество какво да се прави?
Д

2014.12.13 | 19:04

2
Московский съкрати администрацията в БДЖ и в твоето министерство и държавата ще бъде на печалба.

2014.12.11 | 11:11

1
politici neyki-ograbiha ni

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини