Стартира дело за източване на еврофондове

  • 07 октомври 2011 13:29

  • 863
  • 0
Стартира дело за източване на еврофондове
© Интернет

В Софийския градски съд започна делото срещу дъщерята на бивш заместник-министър на земеделието от кабинета на Тройната коалиция - Кристина Пейчева.

Това е едно от разследванията, тръгнали от лавината сигнали - над 400, с които бившата шефка на Фонд Земеделие Калина Илиева беше заляла Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ.

Пейчева е обвинена, че е дала неверни сведения при кандидатстване за европари по Програмата за развитие на селските райони. За определена земеделска земя, е декларирала, че са засадени лозя, а имало други насаждения, съобщи БНТ.

Защитата е категорична, че Пейчева може да докаже с документи, че на посочените терени е гледано мерло. За другите, където има рапица изобщо не било искано подпомагане. Проектите така и не са били одобрени и не се е стигнало до плащане. Прокуратурата предлага Пейчева да бъде освободена от наказателна отговорност и да бъде глобена.

Максималната предвидена санкция е 5 хиляди лева. Делото беше отложено за ноември, за да бъдат изискани документи от Фонд Земеделие и да бъдат разпитани двама свидетели.

Последвайте канала на

863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини