За бъдеще добро, да се хванем на хоро

  • 10 декември 2014 11:56

  • 1822
  • 0
За бъдеще добро, да се хванем на хоро
©

Сдружение "Клуб за хорà и народни танци На Мегдана" организира за втора поредна година коледен благотворителен концерт, който има за цел да обедини приятелите на фолклора около идеята всички заедно да направим едно голямо ДОБРО в навечерието на големия християнски празник - Рождество Христовo.

Точно преди година, обединени около магията, наречена български фолклор, над 15 колектива обединиха своите усилия около това да подкрепят няколко каузи, една сред които беше спасяването на цял един човешки живот. И успяха. В първото издание на концерта зала „Тържествена” събра на едно място над 700 гости и над 300 участници, а приходите, събрани от билети и дарения, бяха над 18 000лв. Не малка част от тази сума бе дарена от служители на фирма VMware, които са и танцьори от клуб "На Мегдана", които за втора поредна година ще застанат зад каузата и като дарители и като участници във фолклорната програма.

Датата е 18 Декември 2014г., Четвъртък, часът е 19:00, а мястото на провеждане - зала "Тържесвена" на Военна академия "Г.С.Раковски" (бул.Евлоги и Христо Георгиеви 82). Концертът отново е изцяло благотворителен и е в подкрепа на няколко каузи:
Най-голямата част от приходите на концерта ще бъдат в помощ на нашата малка приятелка Ани. Ани вижда едва 10% и за да не загуби своето зрение е принудена да се лекува два пъти годишно в Клиника в Русия, за което са необходими почти 8 000 евро годишно - сума, непосилна за нейните родители. 

Част от приходите на концерта ще бъдат дарени и за храна и консумативи за детенце с рядко генетично заболяване - Веско, за очна протеза на малкия Кристиян, както и за лечение на Ангел Недялков, който е служител във Военната Академия и се намира в тежко здравословно състояние.

Своята съпричастност към каузата изразиха доста танцови колективи (фолклорни танцови ансамбли, клубове за народни танци и музикални формации), които ще се включат в програмата на мероприятието със свои изпълнения. Български народни танци, автентични фолклорни хорà, както и народни вокални изпълнения, са само част от програмата, която ще видите по време на благотворителния концерт.
Колективите, потвърдили своето участие към днешна дата са:
• Клуб за хорà и народни танци „На Мегдана”
• Танцов Ансамбъл „ЖАР”
• Танцов Ансамбъл „Средец”
• Танцова формация „Дживгари”
• Танцова формация „Шопе”
• Клуб по български народни танци "Рипни Ка"
• Танцова школа „Нашенци”
• Музикална формация „Арт Мастърс Бенд”

Билетите за концерта са на стойност 10 и 12лв. и ще се разпространяват от танцьорите на клуб "На Мегдана", както и на репетициите на клуба в "ПГТ Макгахан" (кв.Редута, ул.Кадемлия 15), както и от групите участници. Всеки, който иска да направи допълнителни дарения може да го направи в урните, които ще бъдат разположени в залата по време на концерта.

Последвайте канала на

1822 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини