Съдът гледа знаковото дело "Гранити"

  • 09 декември 2014 09:37

  • 1199
  • 0
Съдът гледа знаковото дело "Гранити"
© Булфото

Апелативният съд в Бургас ще гледа знаковото дело "Гранити" за убийството на сливенския бизнесмен Стоян Стоянов.

Присъдите по 18 години затвор за извършителя Стоян Петров и за помагача и съучастник Стоян Колев се протестират от прокуратурата в Бургас, като държавното обвинение иска да бъдат завишени на доживотен затвор без право на замяна. Прокурорите искат и Станислав Михайлов, Галин Костов и Нено Стоянов да бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения в подбудителство и помагачество при отвличането и убийството на Стоянов.

Окръжният съд определи през юни тази година, че те са невинни и ги оправда. Заради това решение на магистратите още тогава прокурорът Ангел Георгиев обяви, че ще протестира, припомня БНР.

Частните обвинители – граждански ищци – също настояват за осъдителни присъди за тримата, сочени за поръчители и подбудители на престъплението. Жалби са внесени и от осъдените Петров и Колев.

Собственикът на фирмата за строителни материали "Гранити" Стоян Стоянов бе отвлечен и убит на 6-и март 2008-а година, а сочения от прокуратурата мотив е имотни интереси. Делото започва в 9.30 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини