Предупреждават за интензивни валежи от дъжд и сняг

  • 09 декември 2014 06:46

  • 5395
  • 0
Предупреждават за интензивни валежи от дъжд и сняг
©

Във вторник времето ще бъде облачно, с валежи, които на места ще са интензивни. В Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг, а в останалата част от страната валежите ще са от дъжд, съобщиха от НИМХ за Дарик.

"Жълт код" за опасно време е обявен в 16 области на страната. Във Видин, Монтана, Враца, София, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и София-град се очакват значителни валежи, като дъждът ще преминава в сняг.

Условия за образуване на поледица ще има в областите Видин, Монтана, Търговище и Разград. Жълт код за обилни валежи от дъжд е обявен в Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Бургас. В областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол се очакват обилни валежи от 40 л/кв.м.

Ще духа до умерен, в Източна България - и силен север-североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в южните райони - до 7. Максималните температури ще бъдат от 1-2 градуса в северозападните, до 8-10 градуса в югоизточните райони.

От Агенция пътна инфраструктура съветват шофьорите да тръгват на път само с подходящи за зимни условия гуми и да карат със съобразена скорост и повишено внимание. От Агенцията припомнят, че блокирането на пътя от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и забавя разчистването на пътищата.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини