Вижте щуротиите, за които хората пътуват по света

  • 07 декември 2014 07:34

  • 2277
  • 1
Вижте щуротиите, за които хората пътуват по света
©

Пътуванията в различни части на света обикновено са свързани или с туризъм, или с промяна на работата.

Има обаче хора, които минават стотици километри заради един бас, убеждения или дълг към починали роднини. Електронното издание oddee.com е събрало някои от най-щурите причини, заради които се пътува по света, пише в. Монитор.

Адвокатът, който иска да защитава Исус

През 2013 година кенийски адвокат изпрати протестно писмо до Международния трибунал за правата на човека в Хага. В документа мъжът твърди, че процесът и присъдата на Исус Христос са несправедливи. И настоява правителството на държавата Израел да бъде подведено под отговорност за това. Дола Индилис е завел искове срещу император Тиберий, Пилат Понтийски, цар Херодот - като участници в процеса срещу Божия син. Никоя страна по света не се навила да разгледа въпросната тъжба на юриста. Въпреки провалите си Дола продължава да обикаля континентите и да носи със себе се си папката с документи в защита на Божия син.

Тур по макети на загубен баща

Отдадена на скръбта по починалия си баща, Джина Янг пътува по света с негов картонен макет. Тя посещава места, които приживе родителят й искал да види. Джина разказвала на познати, че баща й правел жертви със собствените си желания, само семейството им да бъде финансово осигурено. За да му се реваншира за грижите, тя плащала химиотерапиите, когато заболял от рак. Когато стресът и мъката по бащата й дошли в повече, Джина напуснала. Купила си еднопосочен билет до Исландия.

Оправяне правописа на пътните табели

Джеф Дък и Бенджамин Харсън са мъже с мисия. Те обикалят из всички щати на Америка и оправят правописните грешки по указателните табели. Случките си двамата ще опишат в книга. Джеф разказа пред журналисти, че имало места, където табелите са направени от такива материали, че върху тях може да се пише само с много скъпи химикали. А те не можели да си ги позволят. На други места обаче властите отказвали подкрепа на двамата чудаци.

Над 500 000 прегръдки за войници

Елизабет Лард е позната като „Прегръщащата дама” Тя е като талисман най-вече за войниците от форт „Худ” в Килийн, щата Тексас. 80-годишната дребничка дама идва в базата от 2003 г. насам. И прегръща всеки един от мъжете, които отиват или се връщат от мисии. Тя ходи и в други части на Америка пак със същата цел. Госпожата споделя с приятели, че е прегърнала близо 500 000 войници за 11 години. Началото поставила през 2003 г., когато станала доброволец към Армията на спасението.

Проверка на Facebook приятелите

Австриецът Мат Кулеша ще пътува по света в следващите три години, за да пие кафе. Всъщност става въпрос за неговия странен проект „1000 + кафета”. 28-годишният мъж има в страницата си във Facebook 1088 приятелски профила. Той е решил да обиколи всеки един от техните притежатели, за да види до колко тези акаунта са реални. Няма значение кой от виртуалните му контакти в коя част на света живее. Мат ще опише срещите си с кратки анотации и снимки в личния си блог в Интернет. Вече е направил и първите си три срещи.

Всички копия на „Скорост” накуп

Помните ли филмът „Скорост” с Киану Рийвс и Сандра Бълок? Е, има един човек, който докато е жив, няма да го забрави. Живеещият в Москва Райън Байтс е обсебен от това да притежава всички VHS копия на лентата по света. Нещата тръгнали като шега, когато купил няколко касети, за да ги подари на свои роднини. „Що не вземеш да платиш за всичките1000 касети, които имам”, измайтапил се собственикът на видеомагазина, в който Райън пазарувал. И мъжът усетил, че му харесва да има 1000 касети със „Скорост”. В момента човекът притежава близо 5000 копия на лентата от магазини по цял свят. Смята да ги направи 10 000. Тогава ще ги обяви на търг чрез Ebay.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2277 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Траян Петров

2014.12.07 | 18:00

1
Джина Янг да не минава въобще даже през БГ.....да не ви обяснявам причините,знаете ги много добре!?....

Добави коментар

Водещи новини