Обявиха бедствено положение в Гълъбово. Стотици къщи са наводнени, няма ток

  • 05 декември 2014 11:41

  • 1915
  • 1
Обявиха бедствено положение в Гълъбово. Стотици къщи са наводнени, няма ток
© Булфото

Заради усложнената обстановка в община Гълъбово кметът Николай Тонев обяви бедствено положение. Стотици къщи са наводнени. Ток има само в болницата. Училищата и детските заведения са затворени, съобщи БНР.

Обявен е червен код – тревога за река Марица при Свиленград и за Тунджа при Елхово, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Половината от абонатите в град Гълъбово и част от селата в общината останаха без ток, след като река Съзлия скъса дига и наводни подстанцията, осигуряваща електрозахранването.

Ситуацията в община Гълъбово е такава от тази нощ. На място има екипи на Пожарната, EVN, Напоителни системи. Всеки момент трябва да пристигне и специализиран инженерен екип от Механизирана бригада. Комисар Стоян Колев, шеф на службата по "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи, че е включено аварийното захранване. Детските заведения и училищата в Гълъбово са топлофицирани.

Наводнени са десетки къщи в селата Обручище и Априлово. В общината вече са постъпили 3000 лева от Комисията за бедствия и аварии към Министерски съвет за почистването на река Съзлия.

Остава бедственото положение в община Раднево, където в 11 села няма водоподаване.

Изпълнителният директор "Мини Марица-изток" на инж. Андон Андонов беше категоричен пред "Хоризонт", че не е спирал добивът и транспортирането към централите на въглища.

В община Стара Загора и Чирпан язовирите преливат контролирано през преливниците си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1915 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BeIn Sports

2014.12.05 | 19:26

1
I da na pere prav tok A??? ???

Добави коментар

Водещи новини