Грузински президент отказа да стане вицепремиер на Украйна

  • 02 декември 2014 06:53

  • 1557
  • 1
Грузински президент отказа да стане вицепремиер на Украйна
©

Предишният президент на Грузия Михаил Саакашвили е отказал да заеме поста вицепремиер в правителството на Украйна, предаде ТАСС, като цитира грузинската телевизия Рустави-2.

Телевизията публикува на сайта си изявление на Саакашвили, който в момента е в Киев, че се е отказал от поста единствено заради Грузия.

Той добавя, че не е готов да се раздели с грузинското си гражданство в името на заемане на длъжност и че неговият приоритет е Грузия, затова не е приел предложението да заеме държавен пост в Украйна.

Часове преди това представител на грузинското външно министерство заяви, че ако Саакашвили бъде назначен на държавна длъжност в Украйна, това няма да се отрази позитивно на отношенията между двете страни.

"В Грузия на Михаил Саакашвили са предявени обвинения в извършване на противозаконни действия и ако се потвърдят съобщенията за възможно негово назначение в Украйна, това може да създаде негативен фон в добросъседските и приятелски отношения между двете страни", каза представителят на грузинското външно министерство, цитиран от ТАСС и БТА.

Последвайте канала на

1557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.04 | 10:23

1
То в България като нищо ще стане същото. Някой от турция... само това не е било...

Добави коментар

Водещи новини