Стрелецът от Лясковец с ново обвинение

  • 01 декември 2014 17:49

  • 2514
  • 3
Стрелецът от Лясковец с ново обвинение
© Булфото

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна допълнително обвинение на Петко Петков от Лясковец. На стрелеца беше повдигнато обвинение за опит за убийство на трима служители от Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи БТА.

Досега 53-годишният Петков бе обвинен за умишлено убийство на командоса Емил Шарков и за незаконно притежаване на боен арсенал. Според експертизите при проведената през март акция за изземане на незаконното му оръжие, барикадиралият се в дома си Петков е произвел 40 изстрела, в резултат на което застрелял един и ранил други трима спецполицаи.

Днес Петков е отказал да дава показания. Той е докаран от Ловешкия затвор, където изтърпява мярката си за неотклонение "задържане под стража".

Досъдебното производство е пред приключване и ако страните не предявят нови искания за събиране на доказателства, се очаква до края на годината прокуратурата да внесе във Великотърновския окръжен съд обвинителния акт срещу Петков.

Конкретизираното обвинение срещу Петков е по чл. 339 от Наказателния кодекс за незаконно притежание и съхранение на огнестрелно оръжие, уточни Катерина Лещакова, говорител на прокуратурата. Тя припомни, че срещу Петков беше повдигнато обвинение по чл. 116 от Наказателния кодекс за умишлено убийство на полицай след стрелбата в дома му в Лясковец на 14 март тази година по време на специализирана полицейска акция. Процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават, посочи Лещакова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2514 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.03.12 | 20:52

3
Въпросният Петко е стрелял по полицаите при защита на жилището си. До колкото знам той също е бил ранен. Тогава какво?
kakat na batkoto

2015.03.12 | 20:52

2
tija maj sa PREBOZALI , 40 izstrela prokuraturata da arestuva vednaga glavnijat sekretar na MVR - Urko ,za ubijstvo na svoi!

2015.03.12 | 20:52

1
Полицаите неумишлено ли отиват да го убият?

Добави коментар

Водещи новини