Денят на Антарктида ще бъде отбелязан със семинар, лекции и изложби

  • 01 декември 2014 08:13

  • 1146
  • 0
Денят на Антарктида ще бъде отбелязан със семинар, лекции и изложби
©

Международният ден на Антарктида – 1 декември, ще бъде отбелязан от Българския антарктически институт, съвместно с Асоциацията на младите полярни изследователи, със семинар, лекции, изложби и занимания за деца. Това съобщиха от института, предаде БНТ.

Семинарът, който ще започне в 14.00 часа в 242-ра аудитория на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, ще бъде открит от проф. Христо Пимпирев.

Българският полярен изследовател ще открие и фотоизложба в централното фоайе на университета в 16.30 часа, където почитателите на ледената красота ще могат да се насладят на магията на Южния полюс и Българската база на о-в Ливингстън. Изложбата може да се види до 7 декември.

В рамките на честването децата от няколко столични училища ще участват в международен конкурс за рисунка-дизайн на флаг на континента Антарктида. Организаторите от британската фондация Our Spaces ще отнесат детските рисунки от цял свят на самия Южен полюс и ще направят там изложба с тях сред ледовете.

Екипът на асоциацията на младите полярни изследователи си е поставил за цел и отпечатване чрез 3D принтер на релефна карта на Антарктида, предназначена за незрящи. За тази кауза ще бъде отворена урна за събиране на дарения.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1146 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини