Граждани на Сопот блокират пътя София - Бургас заради пречиствателна станция

  • 30 ноември 2014 20:10

  • 1731
  • 0
Граждани на Сопот блокират пътя София - Бургас заради пречиствателна станция
©

Граждани на Сопот ще блокират път 1-6 София - Бургас, докато не бъде решен проблемът с Пречиствателната станция, която все още работи на ръчен режим.

Инициативен комитет е взел решение за радикалните действия, съобщи кметът на Сопот Веселин Личев, цитиран от Фокус.

”Пътят ще бъде затворен на две места - след кв. Анево и преди Карлово. Протестиращите очакват решение от правителството по техния проблем до вторник, след което ще предприемат радикалните действия. Хората са убедени, че сегашното правителство няма вина за ситуацията, в която се намират, но се надяват на бързо и адекватно решение в интерес на хората. Освен това протестиращите се надяват да се изясни кой от МОСВ си е позволил да работи на парче, без да осъзнава, че ще смачка хората по този начин и ще ги остави да бедстват”, каза Личев.

По думите му е направена грешка през 2006 - 2007 година, която е довела общината до сегашното положение. „От Пречиствателната станция на Сопот бяха откраднати платки, заради задължения на общината по наложени финансови корекции при строителството и. Сега близо 20 семейства могат да останат без дом, заради неразплатените средства, тъй като консорциумът, който е сторил първата в страната пречиствателна станция е запорирал сметките на общината, а сега се разпродават имотите й. Започва се от публичен търг на общинските жилища. Така семействата от тези жилища ще трябва да останат на улицата през зимата. Имотите вече са описани от частен съдебен изпълнител. В същото това време ВМЗ Сопот дължи не малко пари на общината за вече извършени дейности, но техните имоти никой не ги закача”, коментира кметът.

Последвайте канала на

1731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини