Цачева: Все още сме в дълг към нашите деца

  • 20 ноември 2014 11:24

  • 1285
  • 1
Цачева: Все още сме в дълг към нашите деца
© Булфото

Все още сме в дълг към нашите деца, от грижата за тях днес зависи успешното развитие и бъдещето на цялото ни общество. Това е заявила председателят на НС Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 на среща с представителя на УНИЦЕФ за България Таня Радочай, съобщиха от пресцентъра на парламента.

В разговора по повод отбелязването на 25 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето са участвали също експерти и представители на гражданското общество, работещи в областта на правата на детето.

Ние сме тук, за да изразим нашата подкрепа и сътрудничество с парламента по въпросите, които касаят децата, е отбелязала  представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай. Тя е посочила, че Конвенцията е широко признат документ, но, за  съжаление, не е така широко прилаган, въпреки че страните, които са го ратифицирали, полагат усилия за реализацията му.

Фотоизложбата на УНИЦЕФ "Детските права имат лице и история!" е чудесен начин децата да влязат в парламента, е казала Радочай и е изразила надежда представители на Националния съвет на децата да бъдат чести гости на Народното събрание.

Председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е отбелязала, че въпросът за правата на децата е във фокуса на вниманието на Народното събрание. Въпреки постигнатото - приет Закон за закрила на детето, Национална стратегия и деинституционализацията на грижата за деца, пред нас стоят много предизвикателства и отговорности, свързани със закрилата и развитието на децата, е посочила тя. Цачева е допълнила, че винаги, когато искат да споделят идеи, представители на Националния съвет са добри дошли в законодателната институция.

Заместник-председателят на Националния съвет на децата Христиана Димитрова е обяснила, че целта на съвета е да насърчи детското участие при вземане на решения, свързани с децата.

На срещата са били обсъдени темите за достъп на децата до качествено образование и здравеопазване, до правосъдие, подкрепа за семействата и гарантиране на равни възможности за развитие на всички български деца.

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 се е ангажирала още следващата седмица да запознае ресорните парламентарни комисии с поставените проблеми.

Цачева е връчила на представителя на УНИЦЕФ за България Таня Радочай почетен плакет на Народното събрание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.20 | 16:49

1
darta prostitutka-i boikyygly pederasa-pasvat si

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини