АБВ иска анкетна комисия за сектор "Енергетика"

  • 19 ноември 2014 18:15

  • 1585
  • 5
АБВ иска анкетна комисия за сектор "Енергетика"
© Булфото

АБВ ще предложи да бъде сформирана анкетна комисия от народни представители за сектор "Енергетика", заяви на пресконференция в Перник заместник-председателят на Народното събрание Росица Янакиева. Комисията ще изиска да бъдат предоставени достатъчно информация и данни, така че най-сетне да се очертае общата картина в този изключително важен сектор.

След това трябва да се търсят и мерки за оздравяване на сектора, както и възможности за преговори с основните енергийни играчи, смята Янакиева. По думите й прави впечатление,че цената на тока е едва една трета от общата услуга, така че вероятно има резерви за коригиране на сметките във втората част на фактурата, която получаваме всеки месец за задълженията си към ЕРП-та .

Янакиева определи, че има трудности с бюджета, но според нея наличните средства в съответните сектори не са чак толкова малко. По думите й те трябва да бъдат преразгледани, преструктурирани и упражнен сериозен контрол върху изразходването им и най-вече насочени към важни, приоритетни области за енергетиката.

АБВ ще поиска две председателски места в постоянните комисии в Народното събрание и 4-5 заместник-председателски, съобщи още  Янакиева, цитирана от БТА. " В момента се водят разговори за участие във второто ниво на властта. АБВ като коалиционен партньор настоява  областната управа в Перник да бъде в нейния портфейл", каза още бившият кмет на общината. Основание за претенцията давал фактът, че най-високият резултат на АБВ е постигнат в Перник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1585 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.11.20 | 09:51

5
Не случайно са казали,ако искаш далавера да се замаже както трябва, назначете анкетна комисия и чакай резултати.Все едно от умрял писмо.
А

2014.11.20 | 09:27

4
Искали те комисия... ако се създаде такава, дали няма да увяхне някой от тях, или те вече наистина нямат нищо общо с хората от партията майка, и по-точно с Гошето Кадиев, който има фирма в тази област?
Георги

2014.11.20 | 09:23

3
А дали АБВ, след акто поеме сектор Енергетика, ще разследва далаверите на семейство Кадиеви? Или г-н депутата Георги Кадиев пак ще мине между капките, защото и той като АБВ, прави всичко възможно да ликвидира социалистическата партия?
Райна

2014.11.20 | 09:23

2
Сектор енергетика и далаверите на Кадиев защо не ги коментирате?
Анонимен

2014.11.20 | 09:23

1
Анкетната комисия да провери как точно фирмата на Кадиев "Енерджи съплай"с капитал от 5000 лева търгува ток за милиони? И как препродава супер скъп ток на държавата, който ние плащаме?

Добави коментар

Водещи новини