Рахой: Испания ще продължи диалога с властите на Каталония

  • 19 ноември 2014 16:02

  • 1032
  • 2
Рахой: Испания ще продължи диалога с властите на Каталония
©

Правителството на Испания ще продължи диалога с властите на Каталония, с изключение на тези въпроси, които засягат националния суверенитет заяви испанският премиер Мариано Рахой, предаде РИА Новости.

Рахой изрази несъгласие с мнението на генералния секретар на испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес, че конституционната реформа е единственият начин да бъде решен проблемът с Каталония.

По-рано Санчес заяви, че премиерът на Испания не предлага никакво решение на каталонския конфликт и че опозицията ще изготви конкретни предложения за реформиране на конституцията.

„По такъв начин не могат да бъдат решени каквито и да е проблеми в Испания, или нейните региони”, заяви Рахой в отговор на генералния секретар на испанската социалистическа работническа партия.

По-рано Рахой отправи послание към премиера на Каталония Артур Мас, в което се посочваше, че „единството на Испания е нерушимо и не подлежи на обсъждане”. Рахой обаче напомни, че Каталония има право да постави въпроса за внасяне на промени в конституцията на Испания.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1032 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.20 | 11:33

2
Ne govori gluposti,kato ne razbirash ot kultura.
tt

2014.11.20 | 11:33

1
ostawete kataloncite da se otdelqt,4e narusawate 4oweskite prawa na tezi hora.

Добави коментар

Водещи новини